23 Nisan törenlerle kutlandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 23 Nisan törenlerle kutlandı

23 Nisan törenlerle kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2017 Pazar - 12:31Güncelleme: 23 Nisan 2017 Pazar - 12:31
23 Nisan törenlerle kutlandı

Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. Ancak, Denizlililerin beklenen ilgiyi göstermemesi nedeniyle, 2 bin 800 kişilik Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu dolmadı.

Kentteki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törenlerin ikinci bölümü Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Buradaki törene il dışında olduğu bildirilen Vali Ahmet Altıparmak katılmadı. Altıparmak’a Vali Yardımcısı Rifat Ata vekalet etti. Törende, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alpet, Adalet Komisyonu Başkanı Ünal Çetinkaya, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

23 Nisan törenlerle kutlandı

BAYRAM KUTLAMASI ÇOCUKLARDAN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Denizli Valiliğini sembolik olarak üstlenen Berra Nur Taş, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını geçici bir süre üstlenen arkadaşları ile birlikte, törene katılanların bayramını kutladı.

TİYATRO DOLMADI

Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Denizlililer de beklenen ilgiyi göstermedi. 2 bin 800 kişilik 2 bin 800 kişilik Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yer yer boşluklar dikkati çekti.

OĞUZ’DAN MESAJLAR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki gelecek kuşaklar kararlı ve bilinçli olsunlar. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama hususundaki ödevlerini yerine getirsinler. Vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ata sevgisi ile yetişsinler. Bu sevgi artarak devam etsin” dedi.

23 Nisan törenlerle kutlandı

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, ekiplerin gösterilerini sunmalarıyla sona erdi. Törene katılan veliler, çocuklarının gösterilerini ilgiyle izledi.