2020 Denizli Yılı için Başkan Osman Zolan’a yetki verildi – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 2020 Denizli Yılı için Başkan Osman...

2020 Denizli Yılı için Başkan Osman Zolan’a yetki verildi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 21:04Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 21:07
2020 Denizli Yılı için Başkan Osman Zolan’a yetki verildi

“2020 Denizli Yılı” kutlamaları ile bu çerçevede yapılacak çalışmalar konusunda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Osman Zolan’a yetki verdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı toplantıları ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, gündemde yer alan çoğu imar konusu olan 50 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündemde yer alan maddelerden birisi de 2020 Denizli Yılı kutlamalarına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesiydi.

Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Zolan, Denizli’nin turizm, sanayi ve tarım alanında önemli ve tarihi misyonu olan bir şehir olduğu, iki 20’nin yan yana geldiği 2020’nin Denizli Yılı olarak kutlanması konusunda uzun zamandan beri vatandaşlardan da talepler geldiğini söyledi.

Bu konuda bir süredir çalışmalar ve toplantılar yaptıklarını anlatan Zolan, “Denizli’mizin tanıtımının yapılması ve güzelliğinin daha geniş kitlelere aktarılması noktasında 2020 yılı bir vesile olacaktır. Denizli’mizi dünyaya tanıtmak, güzelliği doyasıya hep birlikte yaşamak istiyoruz. Bu konuda valiliğimiz, Merkezefendi ve Pamukkale belediyeleri, odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın katılımıyla bir toplantı yaptık. Denizli ortak paydasıyla 2020 yılını en güzel şekilde değerlendirip, tanıtmak, her yönden artıyla çıkmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Başkan Zolan, bu konuda bir de logo çalışması yapılacağını, ortaya çıkacak logoların internet üzerinden anketle beğeniye sunulup seçim yapılmasını sağlayacaklarını, seçilecek logonun 2020 yılı boyunca kullanılacağını sözlerine ekledi.

Bu bilgilendirmenin ardından Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak, protokol imzalamak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.