19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2018 Cumartesi - 08:00Güncelleme: 19 Mayıs 2018 Cumartesi - 01:52
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz

Türk ulusunun Önderi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı, kurtuluş meşalesini yaktığı günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. Bu anlamlı günde Denizli protokolü de mesajlar yayımladı.

Kentteki program, saat 09.00’da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na protokol tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde protokol, gençler, sporcular ve vatandaşların da katılacağı yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kutlama töreni ise 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yapılacak. Denizlili milli sporcularının da katılacağı sportif, Gençlik Merkezi kursiyerlerinin halk oyunları ve bisiklet ekibinin gösterileri ile devam edecek programda, ulusal ve uluslararası alanda yarışmalara katılıp dereceye giren başarılı sporcular ödüllendirilecek.

Öte andan, Denizli protokolü yayımladığı mesajlarla, halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. İşte o mesajlar…

KARAHAN: BÜYÜK GELECEĞE ATILAN İLK ADIMDIR

Vali Hasan Karahan, 19 Mayıs’ın Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin en önemli günü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makus talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. 19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır. Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir.”

ZOLAN: DENİZLİ ÖN SAFLARDA YER ALDI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği savaşta Denizli’miz Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 15 Mayıs 1919’da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır" diyerek, şöyle devam etti:

“Bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmak ve o ruhu her daim diri tutmak asli vazifelerimizden bir tanesidir. Bağımsızlığından asla taviz vermeyen kadim milletimiz birbirine kenetlenmiş, birlik ve beraberliği ile geleceğine sahip çıkmış ve milli mücadeleyi zaferle taçlandırmayı başarmıştır. Atatürk’ün bu günü bayram olarak armağan ettiği sevgili gençler: 19 Mayıs 1919, ülkemizin geleceğinin yazıldığı dönüm noktalarından biridir. Sizler geçmişimizin zenginliklerine sahip çıkmalı ve milli hafızamızı hep diri tutmalısınız. Vatan ve millet sevdalısı, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz ile bizi hiç kimse yıkamayacak, birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Bunu sakın unutmayın.”

BAĞ: ATATÜRK, GENÇLİĞE İNANCINI ORTAYA KOYMUŞTUR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da mesajında, 1918 Mondros Mütarekesi sonrasında ülkemizin düşman işgaline uğradığını ve halkın bu işgale karşı mücadele gösterdiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Birinci Dünya Savaşı sonrası zorlaşan koşullara inat, yılmadan ve yorulmadan kurtuluş çareleri aramaya devam eden Aziz Türk Milleti, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması ile bu ‘kurtuluş’ yolculuğunu resmen başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin düşmandan kurtuluşunun ilk adımının simgesi olup, aynı zamanda kurtuluşun geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de Türk gençliğinin elinde olduğunun bir göstergesidir. Vatanın ve milletin istikbalini, aklın ve bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir’ sözü ile de bu düşüncesini açıkça ifade etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde de bağımsız bir milletin olmazsa olmazlarını belirtmiş, Türk gençliğine olan güven ve inancını net bir şekilde ortaya koymuştur.”

İLHAN: 19 MAYIS GÜÇ VE ONUR KAYNAĞIDIR

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 19 Mayıs 1919’un ülkemizin işgal edilerek parçalanmak istendiği, başkentinin düşman askerleri tarafından kuşatıldığı, açlığın, yokluğun, kargaşanın ve çaresizliğin egemen olduğu bir zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde Anadolu'daki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlatıldığı bir tarih olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu yüzden 19 Mayıs, bugün bile ülkemizin kararsızlığa düştüğü, karamsarlığa kapıldığı her anda her türlü güçlüğü aşabilecek cesareti verdiği için yokluklar içindeki inanmışlığımız, güç ve onur kaynağımızdır. Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı günü, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiş; Cumhuriyetimizi de gençlere emanet etmiştir. Gençliğimiz, Atatürk ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyet'in temel değerleriyle, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni iç ve dış tehlikelerden koruyarak çağdaş Türkiye’yi geliştirmeye devam edecektir. Denizli Barosu olarak 99. yılında; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.”

GÜRLESİN: 19 MAYIS TÜRK MİLLETİNİN SÖMÜRGEYE KARŞI GELDİĞİ GÜNDÜR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de mesajında, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla bağımsızlık destanının başladığını belirterek, şöyle dedi:

“19 Mayıs Türk Milletinin sömürgeye, boyun eğmeye karşı geldiği milli mücadelenin başladığı gündür. Bu öyle bir gündür ki, tüm dünyaya yokluktan nasıl varoluşa, dirilişe geçişin destanının başlangıcıdır. 19 Mayıs, Türk Milleti’nin ay yıldızlı şanlı al bayrağı altında, birlik beraberlik içinde, bağımsız bir gelecek için giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu günü gençlere emanet etmiş ve Türk Gençliği de Ata’sının emanetine her daim sahip çıktığını ve çıkacağını da göstermiştir. Türk Milleti, birlik ve beraberlik içinde her türlü darbe girişiminin ve nice kumpasın üstesinden gelmeyi başarmıştır. İşte 19 Mayıs’ta, bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı gündür.”

AKBABA: 19 MAYIS 1919 TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DOĞUŞUDUR

CHP İl Başkanı İsmail Akbaba, Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin üzerinden 99 yıl geçtiğini, 19 Mayıs 1919 tarihinin zor zamanlarda Türk milletine güç verdiğini belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk tarihi şanlı zaferler ve fetihlerle dolu bir kahramanlıklar tarihidir. Aziz milletimiz, tarih boyu büyük devletler kurmuş ve gittiği yerlerde iz bırakan medeniyetler oluşturmuşlardır. Ancak Türk tarihinde bu zaferler, fetihler ve büyük medeniyetlerin yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemleri de vardır. Türk milleti, tarih boyunca böyle buhran dönemlerinde defalarca varlık mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Milli mücadelenin başladığı tarihler de yine böyle büyük sıkıntıların yaşandığı, Türklüğün canına kast eden emperyalizmin aziz vatan topraklarını işgal ettiği bir tarihtir. Ama aziz milletimiz tarihin her döneminde karşı karşıya kaldığı zor ve sıkıntılı şartları aşmış, kara bulutları üzerinden dağıtmayı bilmiştir. 19 Mayıs 1919 da Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Mazlum ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, soylu milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir.”

ERDOĞAN: GENÇLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, “Kendini çağın gereklerine göre yetiştirmiş gençlerimizin azmi ve inancıyla, tarihe yön veren büyük ve güçlü Türkiye'ye daha çabuk ulaşacağız. Biz de gençlerimize yönelik yatırımlarla, bu zorlu yolda onları yalnız bırakmayacağız” diyerek, şunları kaydetti:

“Gençlerimiz, ülkemizin yarınlarını emanet ettiğimiz doğal hazinemizdir. Onların, iyi yetişmiş bireyler olarak üretim ve idarede yer alması, ülkemizin yarınlarının da garanti altına alınması demektir. ‘Milletinin varlığı ve vatanını korumak uğruna 15 yaşında cepheye koşan bir neslin devamı’ dediğimiz gençliğimizin, 15 Temmuz’da vatana ihanet ederek tank, top, tüfek hatta uçakla halkımızın üstüne yürümüş darbecileri püskürtüp, ülkesini ve istiklalini kimselere vermemiş olmasıyla gurur duyuyoruz. İşte tam bu bilinçle, devleti ve milleti için daha fazla çalışıp, daha çok okuyup, çağın gereklerine göre kendini donatan bir Türk Gençliği, bundan sonra da her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Milletçe daha güçlü ve büyük Türkiye yolunda attığımız adımları, gençliğinin de verdiği dinamizmle milli bir koşuya dönüştürecektir. İnanıyorum ki; gençlerimizin azmi ve inancıyla, milletçe birlik ve beraberlik içinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma yolunda emin adımlarla ilerleyecek, tarihe yön veren büyük ve güçlü Türkiye'ye daha çabuk ulaşacağız.”


İBANOĞLU: MİLLİ RUH GENÇLİĞE İLHAM VERİYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında, 19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruhun bugün Türk gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

19 Mayıs’ta Samsun'da atılan ilk adımla birlikte Türk milletinin tarih sahnesinde şaha kalktığını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya duyurduğunu belirten İbanoğlu, okuyan, düşünen, sorgulayan; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla bu emanete zorlanmadan sahip çıkacağını ifade etti.