17 ilçe 30 bin mutlu çocuk – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 17 ilçe 30 bin mutlu çocuk

17 ilçe 30 bin mutlu çocuk

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2017 Salı - 14:26Güncelleme: 18 Nisan 2017 Salı - 14:26
17 ilçe 30 bin mutlu çocuk

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 6’ncısı düzenlediği Çocuk Şenliği, ilçe turunu tamamladı. 17 ilçede 30 binin üzerinde çocuğun katıldığı şenlikte çocuklar gönüllerince eğlendi, sanal dünyadan koparak gerçek arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl ilk kez ilçelerden başlattığı ve 14 Mart’ta start alan Çocuk Şenliği, ilçe etabı tamamlandı. Çocuk Şenliği, ilk olarak Babadağ ilçesinde başladı. Daha sonra kent merkezi dışındaki tüm ilçelerde yaşayan çocuklar için belirlenen noktalarda şenlik alanı kuruldu. Her gün ilköğretim çağındaki binlerce çocuğa eğlenceli bir gün yaşatmayı hedefleyen şenlikte öğrenciler, animatörler eşliğinde doyasıya eğlendi. Çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayan çocuklar şişme oyun parklarında doyasıya eğlenme imkanı buldu. Şenliğe 30 binin üzerinde çocuk katıldı

“ŞENLİĞİMİZİ İLÇELERİMİZE TAŞIDIK”

Çocukların gönüllerince eğlendiği şenliğe her fırsatta katılarak onlarla oyunlar oynayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Büyükşehir ile birlikte merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak” sözünü hatırlattı. Başkan Zolan, “Bu yıl ilk defa Denizli merkezde değil, ilçelerimizde de çocuk şenliğimizi yapıyoruz. ‘Nerede çocuk var bizim şenliğimiz de orada olacak’ dedik ve şenliğimizi ilçelerimize taşıdık” dedi. Çocukların şenlik alanlarında sanal değil gerçek arkadaşlarıyla buluştuğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Çocuklarımız sanal dünyada vakit öldürmek yerine şenlik alanlarımızda arkadaşlığı, ekip ruhunu ve kaynaşmayı öğrendi. Onların gözlerindeki mutluluğu görebilmenin sevincini yaşadık” diye konuştu.

SIRA KENT MERKEZİNDE

Başkan Zolan, etkinliğin ilçelerin ardından kent merkezinde sürdürüleceğini belirterek, çocukların kapalı ortamlarda sanal arkadaşlıklar kurması yerine gerçek arkadaşlarıyla bir arada olacağı şenlik alanına davet etti.