1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında bunları yapmak yasak – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında bunları...

1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında bunları yapmak yasak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mayıs 2019 Cuma - 13:21Güncelleme: 3 Mayıs 2019 Cuma - 13:21
1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında bunları yapmak yasak

Denizli’de, 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alana yakın yerlerde havai fişek atmak ve dilek feneri uçurmak yasaklandı.

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Karahan, 11’inci Komando Tugayı Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutan Albay Metin Düz, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ve komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Toplantıda, ormanlık alan bakımından 590.989 ha ormanlık alanı ile Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli’nin, yüzölçümünün yüzde 48’inin ormanlık alan olduğu belirtilirken, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunan Denizli’de, orman yangını sezonunda yapılacak olan çalışmalar ile ilgili kararlar ele alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son yıllarda çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Vali Karahan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının azımsanmayacak derecede olduğunu belirtti. Çıkan orman yangınlarının büyük bir bölümünün ihmalden kaynaklandığını dikkat çeken Karahan, orman varlıklarımıza milletçe sahip çıkılması gerektiğini, ormanlarımızın hem akciğerlerimiz hem de milli değerlerimiz olduğunu söyledi. Karahan, şunları kaydetti:

Haberin DevamıReklam




“Sahip olduğumuz kıymetlerden biri olan orman ülkemiz ve İlimiz için çok önemli. Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının oluşması için elverişli zamanlar da başlamış oluyor. Bu sebepten ciddi bir orman varlığına sahip İlimizdeki Allah göstermesin ama olası yangın durumlarını ve bu yangınlara müdahalede farklı kurum ve kuruluşların sunacağı somut katkılar ile eşgüdümün nasıl sağlanacağı noktasında fikir alışverişinde bulunmak ve kararlar almak üzere bir araya geldik. Bu sebepten sıcaklıklar iyice artmadan ve yangın mevsimi başlamadan önce ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın olası yangın durumlarına nasıl katkılar sunacaklarının ve hangi görevleri icra edeceklerinin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Orman yangınlarını bu sene inşallah hiç yaşamayız temennisinde bulunuyorum.”

Toplantıda orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiğine işaret edilerek, 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri ve benzeri isim altında satılan, havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ile kullanımının yasaklanmasına karar verildi. 1 Haziran’dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.