Teknofest’te Tavaslı öğrencilerden önemli başarı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Teknofest’te Tavaslı öğrencilerden önemli başarı

Teknofest’te Tavaslı öğrencilerden önemli başarı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:33Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:05
Teknofest’te Tavaslı öğrencilerden önemli başarı

Denizli’nin Tavas ilçesinde eğitim öğretim veren Gazi İlkokulu, Rize’de düzenlenen Teknofest’te önemli bir başarıya imza attı. Tavas Gazi İlkokulu, 37 bin 254 takım arasında ilk 42’ye kalmayı başardı.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, havacılıktan robotiğe, teknolojiden yapay zekaya, roketten drone kadar birçok kategorideki çalışmalar ile projeleri bir araya getiren organizasyon olarak dikkati çekiyor.

Teknofest’in Rize’de düzenlenen final yarışmalarında Tavas Gazi İlkokulu, eğitim teknolojileri kategorisinde 37 bin 254 takım arasından ilk 42’ye kalmayı başardı.

Gürkan Çelik’in danışmanlığında öğrenciler Hasan Utku Bosun, Batuhan Batmazoğlu, Elif Ece Çam ve Elif Sena Kırışan’ın hazırladığı “Kültürel Değerlerin Teknoloji ile Buluşurularak Gelecek Kuşaklara Aktarılması” konulu projeyle önemli bir başarı elde eden Gazi İlkokulu Robotik Takımı, bunun karşılığını “en iyi sunum” ödülüyle aldı.

İNAMLIK KUTLADI

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Gazi İlkokulu Robotik Takımı’nı elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Bilimi, teknolojiyi ve eğitimi her zaman desteklediklerini belirten İnamlık, “TEKNOFEST yarışmasında büyük bir başarı göstererek ilk 42 takım arasına giren Gazi İlkokulu Robotik takımımız en iyi sunum ödülünü alarak bizleri oldukça mutlu etti. Öğrencilerimizin bilime ve teknolojiye ilgi duymaları ve hazırladıkları projelerle İlçemizi en güzel şekilde temsil etmeleri bizlere gurur vermekte. Proje danışmanımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.