Tavas’ta rahvan at yarışları yapılacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas’ta rahvan at yarışları yapılacak

Tavas’ta rahvan at yarışları yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Eylül 2022 Perşembe - 10:58Güncelleme: 8 Eylül 2022 Perşembe - 10:58
Tavas’ta rahvan at yarışları yapılacak

Denizli’nin Tavas ilçesi, 11 Eylül Pazar günü rahvan at yarışlarına ev sahipliği yapacak. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, at yarışlarına ilgi duyanları bu heyecanı yaşamak için ilçeye davet etti.

Tavas Rahvan At Yarışları, 11 Eylül Pazar günü yapılacak. Tavas Belediyesi ile Tavas Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen yarışlar, Tavas Meslek Yüksekokulu yanındaki alanda saat 12.00’de başlayacak.

Rahvan at yarışları; baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, taze beşli, dörtlü tay, üçlü tay, ikili tay, ithal A olmak üzere 10 kategoride düzenlenecek.

Çevre il ve ilçelerden çok sayıda atın boy göstereceği yarışmada dereceye giren atların sahiplerine çeşitli ödüller verilecek.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, at yarışçılığına ilgi duyanları ilçeye davet ederek, “Geleneksel yarışlar içerisinde olan rahvan yarışları ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ata yadigarı sporlardan biri olan rahvan biniciliği hatırlatmak, genç nesillerimize aktarmak, dinamik, geçmişini bilen sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve Tavasımızı tanıtmak amacıyla rahvan at yarışı müsabakalarını düzenliyoruz. Bizler de geleneksel yarışların devam etmesi noktasında katkı sunmaya devam edeceğiz. 11 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleştireceğimiz rahvan at yarışlarımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyor, yarışa katılacak tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi.