Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 21-24 Temmuz’da yapılacak – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali...

Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 21-24 Temmuz’da yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2022 Pazartesi - 15:53Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi - 15:53
Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 21-24 Temmuz’da yapılacak

Denizli’nin Tavas ilçesi festivalle renklenecek. 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nde çeşitli etkinliklere yer verilecek, Oğuzhan Koç ve Linet de sahne alacak.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 21 Temmuz Perşembe günü başlayıp 24 Temmuz Pazar günü sona erecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili açıklamada bulundu.

İnamlık, Tavas’a ait değerler ile geleneksel kültürü tanıtmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nde kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra, yerel ve ünlü sanatçıların da konser vereceğini söyledi.

“ZEYBEK KÜLTÜRÜ MÜCADELENİN, ASALETİN ÖYKÜSÜDÜR”

Festivalin temel amacının Tavas’ı tanıtmak, Zeybek kültürünü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan İnamlık, “Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas zeybeğimiz dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen bu halk oyunumuz, kendine has ezgisi, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği, yapılan her figürde yeniden hayat bulur” dedi.

TAVAS’A DAVET ETTİ

Denizlililerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden Zeybek kültürüne ilgi duyanları Tavas’a davet eden İnamlık, sözlerini “Onları Tavasımızda misafir etmek bizleri çok mutlu edecektir” diyerek tamamladı.

FESTİVAL PROGRAMI

Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, 21 Temmuz Perşembe günü saat 17.30’da çelenk koyma töreni ile başlayacak. Ardından kortej ile Bağlar Mesireliği festival alanına yürüyüş gerçekleştirilecek. Burada festivalin açılış konuşmaları da yapılacak. İlk gün programı saat 21.00’deki halk oyunları gösterisi ve 22.30’daki Emin Mert Boyacıoğlu konseriyle sona erecek.

İkinci gün etkinlikleri 22 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da Avrupa’daki Denizlililer Derneği buluşma programı ile başlayacak. Yöresel ürünler sergisi açılacak, söyleşiler yapılacak. Akşam da sanatçı Hüseyin Kağıt konser verecek.

23 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de Amfi Tiyatro’da “Zeybek Paneli” düzenlenecek. Akşam saat 21.00’de ise Linet’in sahne alacağı konser programı var.

Festivalin son günü olan 24 Temmuz Pazar günü çeşitli etkinliklerin yanı sıra Oğuzhan Koç, vereceği konserda hayranlarıyla buluşacak.