Tavas ünlü şarkıcıların sahne aldığı festival ile renklendi – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas ünlü şarkıcıların sahne aldığı festival...

Tavas ünlü şarkıcıların sahne aldığı festival ile renklendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2023 Salı - 12:47Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı - 12:48
Tavas ünlü şarkıcıların sahne aldığı festival ile renklendi

Denizli’nin Tavas ilçesi 4 gün süren festivale ev sahipliği yaptı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, Simge Sağın, Hakan Altın ve Mustafa Ceceli gibi ünlü şarkıcıları ağırladı. Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık da festival ile ilgili olarak, “Sanatın gücüyle bir araya gelerek festival coşkusunu doyasıya yaşadık” dedi.

Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nin beşincisi, 27-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı festivalin ilk gününde Ali Kınık sahne aldı.

Festivalin ikinci gününde düzenlenen konserde, son dönemin popüler isimlerinden Simge Sağın sevenleriyle buluştu.

Festivalin üçüncü gününde Mustafa Ceceli sahne alırken, zeybek kıyafeti giyerek Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ile zeybek oynadı. Festivalin son gününde ise Hakan Altun, beğenilen şarkılarını seslendirdi.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, ünlü isimlere konserleri sonrası Tavas baklavası ikram etti. Festivale şehir içi ve şehir dışından katılan ziyaretçiler, Tavas kültürünü deneyimledi.

Zeybek kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılması için geçmişten günümüze zeybek duayenleri gösterisi ve Tavas’ın geleneksel üretimlerden olan koyun yoğurdu için çobanların katıldığı Tavas Bakraç Koyun Yoğurdu Yarışması düzenlendi.

Festival ile ilgili değerlendirmede bulunan İnamlık, ilçenin kültürel mirasını tanıttıklarını dile getirdi. İnamlık, “Bu yıl düzenlediğimiz 5. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali'ne gösterdiğiniz büyük ilgi ve katkılarınız için hepinize teşekkür ederim. Tavas'ımızın zengin kültürel mirasını bu festivalle bir kez daha tanıttık. Sanatın gücüyle bir araya gelerek Zeybekler Diyarımızda festival coşkusunu doyasıya yaşadık. Katılan tüm sanatçılarımıza ve siz değerli misafirlerimize minnettarız. Daha nice festivallerde birlikte olmak dileğiyle” dedi.