Tavas deve güreşleri yapıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas deve güreşleri yapıldı

Tavas deve güreşleri yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Kasım 2022 Salı - 11:27Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı - 11:51
Tavas deve güreşleri yapıldı

Denizli’nin Tavas ilçesinde belediye tarafından düzenlenen deve güreşleri yapıldı. Güreşlere 120 deve katıldı.

Tavas Belediyesi tarafından ilki düzenlenen deve güreşleri Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden gelen yaklaşık 120 devenin katılımıyla Altınova Mahallesi’nde yapıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde pehlivan develer, sahiplerinin yüzünü güldürebilmek için kıyasıya mücadele etti.

 

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, organizasyonun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, deve güreşlerine yoğun ilgi gösterildiğini, çevre illerden de izlemeye gelenlerin olduğunu belirtti.

İlçenin Altınova Mahallesi’nde deveciliğin geçmişinin 1953 yılına uzandığını ve o yıllarda 250’yi aşkın devenin bulunduğunu söyleyen İnamlık, “Altınova’da devenin çok oluşu köyde ticari faaliyetin hızlı olmasına sebep olmuştur. Bu sebeple ekonomik anlamda en önemli geçim kaynaklarından olan deve, esnafların ve mahalle halkının geçiminde önemli bir yere sahipti. O yaşam tarzını ve kültürünü hatırlatmak, unutturmamak ve gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla Tavasımızda elli yıl sonra bir ilki daha gerçekleştirmekten çok mutluyuz” dedi.

İlçede Yörük kültürünü yaşatıp gelecek nesillere aktaracak faaliyetleri sürdüreceklerini ifade eden İnamlık, “Anadolu topraklarımızda yüzyıllardır devam eden, asırlık geleneğimiz atalarımızdan bizlere miras olarak kalan deve güreşlerinin ilkini Altınova Mahallemizde gerçekleştirmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması adına ilçemizde gerçekleştirdiğimiz deve güreşleri bizleri bir araya getiren, bizi bir arada tutan değerlerimizden ve etkinliklerimizden biri. İlçemizde Yörük kültürünü yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya ve değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.