Tavas Belediye Başkanı İnamlık’tan festival değerlendirmesi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas Belediye Başkanı İnamlık’tan festival değerlendirmesi

Tavas Belediye Başkanı İnamlık’tan festival değerlendirmesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Temmuz 2022 Salı - 14:00Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı - 14:03
Tavas Belediye Başkanı İnamlık’tan festival değerlendirmesi

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nin ilçenin tanıtımı ile zeybek kültürünün geleceğe taşınmasına önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, 21 Temmuz Perşembe günü kortej yürüyüşü ile başladı. Akşam da bağlar Mesirleği’ndeki anfi tiyatroda Emre Dayıoğlu ve Uğur Önür sahne aldı. Farklı illerden gelen halk oyunları ekipleri de gösterilerini sundu.

AVRUPALI DENİZLİLİLER TAVAS’TA BULUŞTU

Festivalin ikinci gününde, Avrupa Denizlililer Derneği buluşması gerçekleştirildi. Programa AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, dernek üyeleri ve yurt dışından gelen konuklar katıldı.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, burada yaptığı konuşmada, “Festivalimizin temel amacı Tavasımızı her yönüyle tanıtmak, zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Avrupalı Denizlili hemşerilerimizle her yıl Denizli’nin farklı ve güzide ilçelerinde düzenlenen geleneksel buluşmalarımızı bu yıl da Tavasımızda gerçekleştirmekten büyük onur duyuyoruz. Memleket hasreti çeken gurbetçi kardeşlerimizi zeybekler diyarı Tavasımız'da ağırlamak bizleri mutlu etmiştir” dedi.

Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ise, Tavas’taki programı gerçekleştiren ve kendilerini konuk eden İnamlık’a teşekkür etti.

ZEYBEK PANELİ YAPILDI

Festival kapsamında Zeybek paneli de gerçekleştirildi. Panelistler Kazım Kınlı, Mehmet Çöm ve Emin Baloğlu, katılımcılara zeybekle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Başkan İnamlık da “Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas Zeybeğimiz dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen bu halk oyunumuz kendine has ezgisi, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği, yapılan her figürde yeniden hayat bulur. Her yıl düzenleyeceğimiz Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimiz ile zeybek kültürümüzü yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

LİNET VE OĞUZHAN KOÇ KONSERLERİ

Sanatçılar Linet ve Oğuzhan Koç da festival kapsamında sahne aldı. Konser alanını dolduran binlerce kişi, Linet ve Oğuzhan Koç’un şarkılarıyla coştu, gece geç saatlere kadar eğlendi.

“TAVAS’A YAKIŞAN BİR FESTİVAL YAPTIK”

Tavas’ta hareketli günler yaşatan festivali değerlendiren Başkan Hüseyin İnamlık, festivalin pandemi önlemleri nedeniyle iki yıl düzenlenemediğini anımsatarak, “Tavasımıza ait değerlerimizi ve geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz festivalde, kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız 4 gün boyunca sahne aldı. Hemşerilerimiz doyasıya eğlendiler" dedi.

Alanları dolduran ve katılım sağlayanlara teşekkür eden İnamlık, "Festivalimizde Tavasımızı en iyi şekilde tanıttığımızı ve zeybek kültürümüzü gelecek nesillere sevdirerek aktarılacağına inancım sonsuz. Çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimizi ve Denizlili, Tavaslı hemşerilerimizi festivalimize göstermiş oldukları yoğun ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Onları Tavas’ımızda misafir etmek bizleri çok mutlu etti. Festivalimizin bu denli coşkuyla geçmesini sağlayan başta belediye çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese minnettarım” diye konuştu.