İnamlık’dan Denizli Kayak Merkezi’ne gelin çağrısı – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. İnamlık’dan Denizli Kayak Merkezi’ne gelin çağrısı

İnamlık’dan Denizli Kayak Merkezi’ne gelin çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Aralık 2019 Çarşamba - 00:36Güncelleme: 25 Aralık 2019 Çarşamba - 00:37
İnamlık’dan Denizli Kayak Merkezi’ne gelin çağrısı

Tavas ilçesinde, Denizli Kayak Merkezi’nin bulunduğu 2 bin 420 rakımlı Bozdağ’da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Bugün ve yarın görülecek yağışlarla kar kalınlığının daha da artması beklenirken, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, hafta sonunda Denizlilileri kayak merkezine davet etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kayak tesislerinin yer aldığı Bozdağ’da sezon hazırlıkları başladı. Son günlerdeki yağışlarla Bozdağ’da kar kalınlığı, kayak yapılabilecek seviyelere yaklaştı. Bugün bölgede karla karışık yağmur, yarın ise kar yağışı bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte kar kalınlığının yarım metreyi aşacağı kaydedildi.

İNAMLIK’DAN PAYLAŞIM

Hafta sonunda Bozdağ’a kayak yapmak için geleceklerin ulaşımda problem yaşamaması için yolda çalışmalar yapılıyor. Kar küreme aracıyla Nikfer Mahallesi ile Denizli Kayak Merkezi arasında kalan yol karlardan temizlendi. Yolun sürekli açık kalması için de gerekli önlemler alınıyor.

Bu çalışmalara katılan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Ege Bölgemizin en büyük kayak merkezi olan Nikfer Mahallemizdeki 2420 rakımlı Bozdağ’da bulunan Denizli Kayak Merkezimize giderek incelemelerde bulunduk. Şu anda 40 cm kar kalınlığının olduğu, doğal güzelliği ve eşsiz manzarası ile dikkat çeken kayak merkezimize karın keyfini yaşamak isteyen herkesi bekleriz” çağrısını yaptı..