Adı Pınarlık olan mahallenin içme suyu yok – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Adı Pınarlık olan mahallenin içme suyu...

Adı Pınarlık olan mahallenin içme suyu yok

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2020 Çarşamba - 09:25Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe - 13:21
Adı Pınarlık olan mahallenin içme suyu yok

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı olan ve yıllar önce su kaynaklarının bolluğu nedeniyle Pınarlık ismi verilen mahalle, artık susuzluk çekiyor. Açılan sondajlarla su kaynakları çekilen mahalleye içme suyu DESKİ’nin tankerleriyle sağlanıyor.

Kentin mesirelik yerlerinden Karataş’ın hemen üst tarafında yer alan, çam ağaçları ve yeşilin birçok tonunu görebileceğiniz bitki örtüsüyle dikkati çeken, bu nedenle de son yıllarda üst gelir grubunun cazibesi haline gelen ve triplex villalar yapılan Pınarlık Mahllesi’nin en önemli sorunu ise içme suyu oldu.

DESKİ’NİN TANKERLERİYLE SU GETİRİLİYOR

Arazilerin el değiştirmesi, lüks konutların bahçelerinde sondajlar açılması ile yerleşim yeri yüksekte kalan Pınarlık’ta susuzluk had safhaya ulaştı. Mahalleye içme suyunu Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Tavas’tan tankerlerle getiriyor. Depoya boşaltılan su daha sonra şebekeye veriliyor.

130 haneye ve yaklaşık 398 nüfusa sahip Pınarlık’ta susuzluğa kontrolsüz sondajların neden olduğunu söyleyen muhtar Ramazan Şahbalı, son birkaç yılda köy çevresindeki arazilerde çok fazla sondaj yapıldığını söyledi. Şahbalı, “Yaz dönemlerinde bu bölge biraz daha serin olduğu için köy çevresinde çok sayıda yazlık ev yapıldı. Ayrıca bölgedeki tarla ve bahçelerin bir kısmı da el değiştirdi. Açılan yüzlerce sondaj nedeniyle köye su sağlayan kuyunun kaynağı zayıfladı. Artık günlük ihtiyacı karşılayamayacak hale geldi. DESKİ takviye yapmaya başladı. Eskiden çevresi pınarlarla dolu köyümüzde artık su yok. Kontrolsüz sondajların sona erdirilmesini istiyoruz. Burada imkanı olan herkes yer altı kaynaklarını kullanıyor. Böyle gitmez. Yakınımızdaki Sarıabat köyü de aynı sıkıntıyı yaşıyor” dedi.