Tavas Belediyesinden 232 çiftçiye gübre desteği – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas Belediyesinden 232 çiftçiye gübre desteği

Tavas Belediyesinden 232 çiftçiye gübre desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ocak 2022 Çarşamba - 11:02Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba - 11:04
Tavas Belediyesinden 232 çiftçiye gübre desteği

Tavas Belediyesinden çiftçilere gübre desteği. Belediyenin hazırladığı projeyle eğitim alan 232 üreticiye 1624 torba gübre dağıtımı yapıldı.

“Tavas Belediyesi Geleceğine Sahip Çıkıyor, Tarım ve Hayvancılığı Destekliyor, 7’den 70’e Çiftçisi ile Buluşuyor” projesi kapsamında düzenlenen eğitimler tamamlandı. Eğitim sonrası da katılımcılara gübre dağıtımı için düzenlenen program Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, muhtarlar ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında verilen eğitimleri tamamlayan 232 üreticiye 5 bin dekar alanda kullanılacak 1624 torba gübre dağıtımı yapıldı. Çiftçiler, zorlu bir süreçten geçilirken kendilerine sağlanan gübre desteğinden dolayı Başkan Hüseyin İnamlık’a teşekkür etti.

İNAMLIK: ÇİFTÇİLERİMİZİN GELİRİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Projeyle ilgili bilgi veren Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, göreve geldiklerinde çiftçilere ve yetiştiricilere destek amacıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurup, hızla çalışmalara başladıklarını söyledi. Her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten İnamlık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üreticilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Belediye olarak her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemizin kalkınmasını, istihdamını sağlamak ve ekonomiyi geliştirmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Projemiz kapsamında ‘inhibütör yavaş salınım-akıllı gübre teknolojisini’ ilçemize ve üreticilerimize kazandırıyoruz. Bu teknoloji ile çiftçilerimiz daha çok verim ve daha kaliteli ürünler elde edecek.

Gübrede bulunan azot, bitkilerin en çok ihtiyacı olan kritik bir besin elementidir. En çok üretilen ve çiftçiler tarafından en çok kullanılan gübreler azotlu gübrelerdir. Türkiye’nin ilk akıllı milli gübresi olan bu gübre ile üretimin artması ve elde edilen yüksek kaliteli verim ile çiftçilerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesini amaçlamaktayız. Hedefimiz de yeni teknolojiyi kullanarak üretimin devam etmesi, yeni üreticilerin sayısı ve ekim alanlarını arttırmaktır. Verdiğimiz hibelerle tarımsal alandaki yeni teknolojileri İlçemize ve çiftçilerimize kazandırmaya devam ediyoruz.”