Kazı yapanlara izin belgesi soran muhtar karakola götürüldü – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Kazı yapanlara izin belgesi soran muhtar...

Kazı yapanlara izin belgesi soran muhtar karakola götürüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ekim 2022 Cuma - 14:13Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma - 14:13
Kazı yapanlara izin belgesi soran muhtar karakola götürüldü

Denizli’nin Tavas ilçesinde, mahallesinde kazı yapanları gören ve “izin belgeniz var mı?” diye soran muhtar, şikayet nedeniyle karakola götürüldü.

İddiaya göre, ilçenin Gümüşdere Mahallesi’ndeki mezarlığın kenarında yol çalışması yapıldığını gören muhtar Mehmet Canatan, orada bulunanların yanına gitti. Çalışmanın ne olduğunu soran muhtar, mermer şirketi görevlisi olduklarını söyleyenlere “resmi izin belgeniz var mı?” diye sordu.

Bu soruların ardından muhtar Canatan ile mermer şirketi görevlisi olduklarını söyleyen kişiler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın ardından şikayet yapılmasıyla jandarma tarafından Gümüşdere Mahallesi Muhtarı Mehmet Canatan karakola götürüldü. Muhtar, “çalışma hürriyetini engellediği” gerekçesiyle ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Olayla ilgili olarak Denizli Barosu Çevre Komisyonu üyesi Avukat Hasan Ozan Orpak, Tavas Adliyesi’ne gitti. Haber verilmeden ve izin belgeleri ibra edilmeden yol çalışması yapıldığını söyleyen Orpak, mermer şirketi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Muhtarın bir kamu görevlisi olduğunu, Türk Ceza Kanunu’nun 265’nci maddesi gereğince “kamu görevini engelleme ve mala zarar verme” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Orpak, “Muhtarlık Kanunu 81’nci maddesi gereğince muhtarların çevreyi ve ormanı koruma yükümlülükleri vardır. Bu yönüyle de suç duyurusunda bulunduk” açıklamasını yaptı.