Avdan Termik Santrali projesi durduruldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Avdan Termik Santrali projesi durduruldu

Avdan Termik Santrali projesi durduruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mayıs 2020 Cumartesi - 12:52Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi - 12:54
Avdan Termik Santrali projesi durduruldu

Denizli’nin Tavas ilçesine yapılacak Avdan Termik Santrali projesi durduruldu. Açıklama, AK Parti kurmaylarının basın toplantısıyla açıklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök ve Ahmet Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan, kamuoyunda büyük tepki çeken Tavas’ın Avdan Mahallesi’ne yapılması planlanan termik santral ile ilgili açıklamasında, bölgenin bitki örtüsü, su kaynakları ve tarım alanları nedeniyle hassasiyetine dikkat çekti.

"ÇED AÇISINDAN UYGUN DEĞİL”

ÇED açısından uygunluk görülmediğini belirten Özkan, “Bölgeye su havzalarına yakınlık, su depolarının bulunduğu bölgede olması, yerleşim alanlarına çok yakın mesafede olması, yasal şartları etkin alan 3 kilometreden daha yakın olması özellikle sağlık ve ulaşım altyapısı ile tarım alanları dikkate alındığı zaman ÇED açısından şu anda yapılması uygun değil” dedi.

BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Süreçle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür eden Özkan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, ilk andan itibaren ve biz de milletvekillerimizle beraber sürekli Enerji Bakanlığımız, Çevre Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle buradaki sıkıntıyı dile getirdik. Yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Tavas Avdan bölgesine yapımı planlanan termik santralin durdurumu gerçekleşmiştir. Termik santral projesi durdurulmuştur. Biz bugüne kadar çevre, tarım, orman sağlıklı yaşam ve yarınlara bırakacağımız bu zenginlikleri koruyarak bugünlere geldik, bundan sonra da ödün vermeyeceğiz” dedi.