Tavas’ta yaşlıların ihtiyaçları görevlilerce karşılanıyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Tavas’ta yaşlıların ihtiyaçları görevlilerce karşılanıyor

Tavas’ta yaşlıların ihtiyaçları görevlilerce karşılanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mart 2020 Pazar - 16:55Güncelleme: 29 Mart 2020 Pazar - 16:55
Tavas’ta yaşlıların ihtiyaçları görevlilerce karşılanıyor

Denizli’nin Tavas ilçesinde, coronavirüs salgınıyla mücadele için önlemler alınırken, belediye görevlileri de gelen talepler doğrultusunda yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, önlemle kapsamında öncelikle toplum sağlığını hızlı bir şekilde etkileyebilecek ortak kullanım alanlarında ilaçlama yaptıklarını, dezenfektan için ekiplerin sürekli sahada olduğunu, cami, park ve bahçeler, okullar, sosyal alanlar, 300 üzerinde özel araç, iş yerleri, yurtlar, polis ve jandarma binaları ile yolcu taşıma kooperatiflerinin araçlarını ilaçladıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile evlerinden çıkmaması istenen 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarının da "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından karşılandığını bildiren İnamlık, şunları kaydetti:

“Sağlık, gıda yardımı, market alışverişi, seyahat belgesi, maaş-banka işlemleri gibi hizmetler yönünden vatandaşlarımızın talepleri alınıyor, ihtiyaçları en kısa sürede çözülüyor. Bu çalışmayla yalnız yaşayan, 65 yaş ve üstü yaşlılara evden çıkarılmadan olabilecek tüm destekler birebir veriliyor. Zabıta ekiplerimiz de coronavirüs nedeni ile talebin arttığı hijyen ve gıda ürünlerinde yapılan haksız fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı. Ayrıca ilçemiz genelinde faaliyette bulunan fırınlar, marketler ve manavlarda hijyen denetimi ve bilgilendirmelerini yapıyoruz.

Halk sağlığını korumak açısından pazar denetimleri de büyük önem taşıyor. İlçemizdeki pazaryerlerine mobil el dezenfekte noktaları yerleştirdik. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla ilçemiz genelinde kurulan pazar yerlerin de denetimlerimiz aralıksız devam edecek.”