Yangına hassas bölgede korkutan kirlilik – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Yangına hassas bölgede korkutan kirlilik

Yangına hassas bölgede korkutan kirlilik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2020 Cuma - 14:41Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi - 11:38
Yangına hassas bölgede korkutan kirlilik

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, gelen şikayetler üzerine Orman Bölge Müdürlüğünce kapı ile kapatılan Mehtap Tepesi’ne gelenlerin geride bıraktığı çöpler, çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

İlçenin Bağbaşı Mahallesi’nde yer alan Mehtap Tepesi’nde alkol tüketenlerin ve çevre kirliliğinin arttığı yönündeki şikayetler üzerine tepe, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kapı ile kapatıldı. Bir süre sonra kimliği belirsiz kişilerce kapı kırıldı ve bölgede alkol tüketilmeye devam edildi. Tepeyi alkol kullanan şahıslardan kurtarmak isteyen çevre sakinlerinin kurduğu barikat da yıkıldı.

Geceleri uyuyamadıklarını ve artık bu duruma bir çare bulunmasını isteyen çevre sakinlerinden İbrahim Arslan, “Hafta sonları evimizin önüne araçlarını park ediyorlar. Uyarıyoruz ileriye park edin diye ama yine de hakaret ediyorlar. Çöp tenekesine atılması gereken şişeleri, evimizin önünde kırıyorlar” diye konuştu.

Bölgedeki ormanlık alanın içerisinde cam kırıkları olduğunu belirten Arslan, “En yakın orman 10 metre dibimizde. Herhangi bir şekilde yangın çıkabilme ihtimali var. Alkol içen insanlardan ve buraya gezmeye gelen insanlardan tek ricamız oturdukları yerleri temiz bırakıp pisliklerini atmaları” dedi.

DENİZLİ (İHA)