Vosvos Festivali renkli görüntülerle tamamlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Vosvos Festivali renkli görüntülerle tamamlandı

Vosvos Festivali renkli görüntülerle tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2018 Salı - 16:15Güncelleme: 30 Ekim 2018 Salı - 16:15
Vosvos Festivali renkli görüntülerle tamamlandı

Bu yıl ilki düzenlenen Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Cumhuriyet Bayramı’na denk getirdiğimiz Vosvos Festivali, ilçemize ayrı bir renk ve heyecan kattı. Cumhuriyet coşkusu, festival heyecanıyla birleşince, daha da bir güzel oldu” dedi.

Pamukkale ve Karahayıt’ı hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtmak amacıyla düzenlenen 1. Vosvos Festivali tamamlandı. 3 gün süren festivale, Türkiye genelinden 100 üzerinde vosvos derneği katıldı. Karahayıt Kent Ormanı önündeki yeşil alanda kamp kuran vosvos severler festivalin ilk gününde, Başkan Hüseyin Gürlesin’in katılımıyla Cumhuriyet Konvoyu gerçekleştirdi. Son günde, finali fener alayı ile yaptılar. Festivalin son gününde ise onlarca vosvos eşliğinde fener alayı yapıldı. 

“PAMUKKALE KADAR KARAHAYIT’TA ÖNEMLİ”

Vosvos Festivali’nin ilk gününde, Karahayıt Kent Ormanı’Nda yapılan kahvaltının ardınadn katılımcı derneklere plaket verildi. Karahayıt’tan başlayıp Pamukkale’de son bulan Cumhuriyet Konvoyu’Nun ardından konuan Gürlesin, Gürlesin “UNECSO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale’mizin tanıtımı kadar, şifalı suyuyla termalin başkenti saydığımız Karahayıt’ın tanıtımı açısından 1. Vosvos Festivali çok önemli. “ dedi. Kocaçukur’da gerçekleşen etkinliğin ardından, vosvos severler trekking (doğa yürüyüşü), voleybol turnuvası, çeşitli yarışmalarla festival eğlencesine devam etti. İlk gün Ozanca konseri ile tamamlandı.

Vosvos severler ikinci günde, Karahayıt ve Pamukkale’yi gezdi. Kendi aralarında çeşitli yarışmalar düzenleyerek, festival coşkusunu devam ettiren katılımcılar, Pmukkale’ye hayran kaldıklarını söyledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuile birleşen Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali’nin son gününde, Ziya Tıkıroğlu Tiyatrosu önünden başlafener alayı, Pamukkale Belediyesi’nin YSE’deki ana binasında sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek, 29 Ekim coşkusunu Denizli’de yaşayan vosvos severler, “Pamukkale’nin, Karahayıt’ın, Denizli’nin tanıtımı için güzel bir etkinlik olmuş. Çok güzel ağırlandık. Herşey çok güzeldi. Ayrıca vosvos kültürünü de yaşattığı için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.