Ünlü şefler festival için Pamukkale’de buluştu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Ünlü şefler festival için Pamukkale’de buluştu

Ünlü şefler festival için Pamukkale’de buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Kasım 2022 Pazartesi - 17:20Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı - 11:48
Ünlü şefler festival için Pamukkale’de buluştu

Pamukkale Belediyesi ve Denizli Genç Aşçılar Derneği ortaklığında düzenlenen 2. Denizli Uluslararası Yemek Yarışması ve Barbekü Festivali, dünyanın dört bir yanından Pamukkale’ye gelen şefleri ağırladı.

Pamukkale Belediyesi ile Denizli Genç Aşçılar Derneği’nin işbirliğinde 2. Denizli Uluslararası Yemek Yarışması ve Barbekü Festivali düzenledi. Dünya Uluslararası Aşçı Şefler Federasyonu Başkan Vekili Uwe Micheel, Federasyon Kıtalar Arası Başkanı İztok Legat, Federasyon A Kategorisi Jüri Başkan Temsilcisi Alan Payel Euro Toques ve İtalya Federasyon Temsilcisi Andrea Basilico’nun yanı sıra 20 ülkeden 242 yarışmacı, Pamukkale’ye geldi.

BALON TURUNA KATILDILAR

Ünlü şefler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte balon turuna katılarak UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerini yüzlerce metre yüksekten izleme imkânı buldu. Festivalin Kocaçukur’da yapılan finalinde ise Türkiye’yi Uluslararası Barbekü Temsilcisi ve Denizli Genç Aşçılar Derneği Başkanı Master Şef Süleyman Kursak temsil etti. Şefler, muhteşem Pamukkale manzarası önünde hünerlerini sergiledi.

“PAMUKKALE ÇOK GÜZEL”

Burada konuşan Avrupa Barbekü Federasyonu Başkanı Şef Don David bu festivalin başarıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Bu festival için dünyanın dört bir yanından geldik. Pamukkale çok güzel. Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. David, “Bu bir başlangıçtır. Denizli’ye Pamukkale’ye büyük bir memnuniyetle geleceğiz. Burada bizi en iyi şekilde ağırlayan herkese teşekkürler. Yarışmacıların ilgisi bizi mutlu etti. Genç aşçıların performansları çok iyi. Herkese teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.

İtalya Federasyon Temsilcisi Basilico ise dünyanın birçok yerinde festivallere katıldığını belirterek, “Burası çok güzel bir yer. Festival için emek veren Pamukkale Belediyesi başta olmak üzere herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“TARİHİN GÖLGESİNDE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK”

Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ise 2500 yıllık bir tarihin gölgesinde böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi. Pamukkale Belediye Başkan Vekili Gamze Sevgi ise “Bu önemli festival zengin bir içerikle gerçekleştirildi. Buradaki amacımız Denizli’nin gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak ve turizmin canlanmasına katkı sağlamak. Sağlık ve tarihin başkenti olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın dört bir yanından gelen tüm konuklara Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’nin selamlarını iletiyorum. Katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Avrupa Barbekü Federasyonu Başkanı Şef Don David, katkılarından dolayı Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkan Vekili Gamze Sevgi ve katılımcı ülke temsilcilerine teşekkür plaketlerini takdim etti.

Festival kapsamında DJ Alperen Özbay’ın performansı ile katılımcılar travertenlerin eteklerinde doyasıya eğlendi.