Tüzmen ve Örki’den Pamukkale turu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Tüzmen ve Örki’den Pamukkale turu

Tüzmen ve Örki’den Pamukkale turu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2021 Pazar - 12:35Güncelleme: 18 Nisan 2021 Pazar - 12:35
Tüzmen ve Örki’den Pamukkale turu

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir televizyon kanalında yayınlanan program için Pamukkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerini konuştu.

AK Parti tarafındna oluşturulan 59. ve 60 hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer alan Kürşad Tüzmen, Haber Global Tv’de yayınlanan ‘Kürşad Tüzmen ile Benim Şehrim’ programının çekimleri için geldiği Denizli’de, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin konuğu oldu. Pamukkale’de günün ilk ışıklarında balona binen ikili daha sonra motosikletleriyle şehir turu yaptı. Pamukkale-Hierapolis antik kentine gelen Tüzmen ve Örki, antik tiyatro ve havuzda programın çekimlerine katıldı.

“PAMUKKALE ÇOK GÜZELLEŞMİŞ”

“Pamukkale Belediyesi’nin ilçenin turizme yönelik çalışmalarını değerlendiren “İlçe belediyesi olarak, Dünya Kültür Mirası listesinde bir alanımız var yeter dememişler. Pamukkale travertenlerinin ilçeye kattığı artı değeri nasıl artırırız diye düşünmüşler. Belediye Başkanı Avni Örki, doğa ve tarih turizmin yanı sıra alternatif olarak balon ve yamaç paraşütünün de yaygınlaşmasına destek sağlamış. Pamukkale’nin sokaklarında çok güzel bir sokak sağlıklaştırması gerçekleştirmiş. Hele ki, travertenlerin hemen altında yer alan Kocaçukur tesisleri, sadece Denizlilileri değil, buraya gelen yerli-yabancı tüm konuklar için eşsiz bir artı güzellik olarak dikkat çekiyor” dedi.

 

“ÖNEMLİ SORUNA ÇÖZÜM BULUNMUŞ”

Kocaçukur’da yapılan göl temizliğini hatırlatan Tüzmen, “Yıllar sonra temizleyerek önemli bir soruna çözüm bulunmuş. Bütün güzellikleri bir araya getirebilmek büyük özveri ister. İlçe turizminin gelişimi için yaptığı tüm çalışmalar vesilesiyle Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’ye teşekkür ediyorum. Ayrıca, program çekimlerinde bana motosikletiyle eşlik ederek, Pamukkale’yi adeta yeniden keşfetmemizi sağladığı içinde teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İLÇEMİZİN GÜZELLİKLERİ TANITMA İMKANI BULDUK”

Tüzmen aracılığıyla ilçenin güzelliklerini tanıtma imkanı bulduklarını kaydeden Örki, “Bu program Pamukkalemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılması için güzel bir fırsat oldu. Sayın bakanımızla birlikte motosikletle ilçemizi gezdik. Beyaz cennet Pamukkale’deki hizmetlerimiz ve ilçemizin tüm güzelliklerini anlatma imkanımız oldu. Bu nedenle sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Pamukkale her zaman olduğu gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistler için önemli bir merkez olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.