Tarihi Belenardıç Camisi restore edilecek – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Tarihi Belenardıç Camisi restore edilecek

Tarihi Belenardıç Camisi restore edilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2020 Cuma - 11:57Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma - 11:57
Tarihi Belenardıç Camisi restore edilecek

Denizli’nin Pamukale ilçesinde bulunan ve 136 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Belenardıç Cami, Pamukkale Belediyesince restore edilecek.

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda Başkan Örki’ye verilen yetki çerçevesinde önemli bir protokol imza altına alındı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ve Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal’In imzaladığı protokole göre Pamukkale Belediyesi, Belenardıç Cami’nin restorasyonunu üstlendi.

“RESTORASYON EKİM AYI İÇİERİSİNDE BAŞLAYACAK”

Böle güzel bir hayır işine vesile oldukları için çok mutlu olduğunu belirten Örki, “Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim insanlara ‘hayır işinde yarışın’ mesajı veriyor. Biz de ilahi emirden yola çıkarak Pamukkale Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. İlçemizin Belenardıç mahallesinde 1884 yılında yapılan ve ecdat yadigarı olan mükemmel bir eser olan Belenardıç Camisi var. Daha çok Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerimizde bulunan bir mimariye sahip olan bu camimizde çivi kullanılmamış ve kök boya ile boyanmış. Oradaki vatandaşlarımız tarafından aktif olarak kullanılan camimizin restore edilip korunması bize nasip oldu. Ekim ayında başlayacağımız restorasyon işlemleri ile ecdadımızın emaneti olan camimizi en güzel şekilde yenileyip, çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

•Belenardıç Camisi’nin boyalarındaki sır

YENİDEN İBADETE AÇILACAK

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık da Belenardıç Camisinin restorasyon konusunun daha önce çok kez gündeme geldiğini ifade ederek, “Tarihi değere sahip bu camimizin restorasyon işlemi Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’ye kısmet oldu.Pamukkale Belediyemiz, Belenardıç camisinin restorasyonunu yaptıktan sonra inşallah tekrardan milletimizin hizmetine sunacak. Bu anlamlı hizmetinden dolayı Avni başkanımızdan Allah razı olsun diyoruz. Rabbim bu iyiliğini ahiret gününde de takdir olarak karşısına çıkarsın. Ayrıca bu hayır işinin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasına da denk gelmesi ayrı bir anlam taşıyor” diye konuştu.