Seyir Tepesi’nde horon sesleri yankılandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Seyir Tepesi’nde horon sesleri yankılandı

Seyir Tepesi’nde horon sesleri yankılandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:23Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:26
Seyir Tepesi’nde horon sesleri yankılandı

Pamukkale Belediyesi ile Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Karadeniz Tanıtım Günleri etkinliği, Seyir Tepesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Konak, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ekmek arası hamsi ikramının yapıldığı Karadeniz Tanıtım Günleri’nde sahne alan Sevda Gül ve Onay Şahin, Karadeniz yöresinden esintiler sunarken, katılımcılar sanatçılara eşlik etti, horon tepti ve kolbastı oynayıp gönüllerince eğlendi.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Konak, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz Karadenizliler heyecanlıyız, takımımız şampiyon olmuş ve bir kutlama yapmamız gerekiyordu. Karadeniz insanı gittiği yeri memleketi gibi kabul eder, benimser, şehrin üretimini arttırmak için çalışır, çabalar. Denizli’de bunu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum, üretiyoruz, katma değer katıyoruz, yol arkadaşlığı yapıyoruz” dedi.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, “Bu etkinliğimizde Denizli’mizdeki Karadenizli hemşerilerimizle buluşma, geçmişten günümüze köklerimizi güçlendirme, birlik ve beraberliğimizi daha güçlü hale getirme imkânı bulduk. Şu anda Denizli’mizin en yüksek noktalarından birisindeyiz. Havamız da epeyce rüzgârlı, biz burada böyle havalara alışık değiliz. Karadenizliler olarak ‘bize her yer Trabzon’ diyorsunuz. Buraya da Karadeniz havasını getirdiniz. Bu vesileyle hem Trabzonsporu hem Denizlisporu yürekten tebrik ediyorum, başarıları daim olsun inşallah” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli’deki Karadenizlililerin kente hizmet etme gayretinde olduklarını, ürettikleriyle Denizli’ye katkı sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Şehrimize en son da Trabzonlu olan sayın Valimiz geldi. İnşallah birlik ve beraberlik içinde hem Denizlimizi hem Karadeniz’imizi hem de ülkemizi daha ileriye götürelim. Derneğin önceki başkanları da var, bugünkü başkanımız Birol Konak da gece gündüz koşturuyor. Ben kendisine ve Karadenizli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Vali Ali Fuat Atik de, “Bu sene Birol başkanım ‘hem Trabzonsporumuzun şampiyonluğunu kutlayalım, hem de 2 senedir yapılmayan Karadeniz gününü icra edelim’ dedi. Öyle bir tarihi seçelim ki anlamı olsun istedik. 29 Mayıs 1453’de İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, 1461’de de Trabzon’u fethetmişti. Bu organizasyon için tüm hemşehrilerim adına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve Karadenizliler Derneği Başkanımız Birol kardeşimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Konak, protokol üyelerine günün anısına plaket takdim etti.