Sağlıklı Kentler Birliği Pamukkale’de toplandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Sağlıklı Kentler Birliği Pamukkale’de toplandı

Sağlıklı Kentler Birliği Pamukkale’de toplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ekim 2022 Cumartesi - 16:27Güncelleme: 22 Ekim 2022 Cumartesi - 17:01
Sağlıklı Kentler Birliği Pamukkale’de toplandı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 38. Olağan Meclisi ile İklim Krizine Karşı Kentsel Adaptasyon toplantısı, Denizli’de Pamukkale Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Karahayıt’taki bir otelde düzenlenen toplantıya Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve birliğe üye belediyelerin temsilcileri katıldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş, toplantının açılış konuşmasında, belediye hizmetlerinin halkın sağlığını doğrudan ilgilendirdiğini belirtti. Birliğin 4 ayrı kategoride düzenlediği en iyi uygulamalar yarışmasına 45 belediyeden 143 projenin katıldığını söyleyen Aktaş, bunlar arasından 15 belediyenin 18 projesi ödüle layık görüldüğünü ifade etti.

ÖRKİ: PAMUKKALE SAĞLIK VE MUTLUĞUN KENTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, “Pamukkale, sağlık, huzur ve mutluluğun kentidir. Bu sadece günümüzde değil bundan yüzyıllar önce de aynıydı. Şu an bulunduğumuz Karahayıt’ta termal su çıktığı yeri kırmızı renge boyarken, hemen yakınındaki Pamukkale’de çıkan su dünyada eşi bulunmayan travertenleri oluşturuyor. Bu özellikleri ile Pamukkale, sağlık ve mutluğun kenti olarak dikkat çekiyor” dedi.

KAYMAKAM BULUT, ÖRKİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut da, Pamukkale’nin Denizli’nin en büyük ilçesi olduğunu, turizmi, tarihi, tarımı ve sanayisi ile dikkat çektiği kaydederek, önemli bir toplantıya ev sahipliği yapılmasından dolayı Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür etti.

ZOLAN: DENİZLİ ÜRETEN BİR ŞEHİR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da konuşmasında, Denizli’nin üreten bir şehir olduğunu vurguladı. Zolan, “Denizli, tükettiğinden fazlasını üreten bir şehir. 22. büyük şehir olan Denizli, ihracatta ise 8. sırada yer alıyor. Tarihi ve termal özellikleri ile yılda 2,5 milyon turist Denizlimize geliyor” diye konuştu.

PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından yapılan 2022 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasında dereceye giren belediyeleri ödülleri.