Pamukkale’nin 40 mahallesinde ağaç budama çalışmaları tamamlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’nin 40 mahallesinde ağaç budama çalışmaları...

Pamukkale’nin 40 mahallesinde ağaç budama çalışmaları tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2022 Çarşamba - 11:08Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba - 12:25
Pamukkale’nin 40 mahallesinde ağaç budama çalışmaları tamamlandı

Pamukkale Belediyesi tarafından ilçedeki 40 mahallede kasım ayında başlatılan kış dönemi budama çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Avni Örki, budama işlemlerinin kontrollü bir biçimde yapıldığını dile getirdi.

Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, planlı bir şekilde gerçekleştirilen ağaç budama çalışmaları sürerken, işlemlerin Mart ayının sonlarına kadar süreceği kaydedildi. Ağaçların daha sağlıklı büyümesinin amaçlanan çalışmalar uzman personelle gerçekleştirilen, Orman İşletme Müdürlüğü teknik raporu ile birlikte vatandaşlardan gelen taleplerin de değerlendirildiği ifade edildi.

“MAHALLEM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Dokuzkavaklar Mahalle Muhtarı İlyas Yolcu, Pamukkale Belediyesinin ağaç budama işlemlerinin kendi mahallelerinde sürdüğünü belirterek, “Belediyemiz düzenli olarak, mevsimine göre park ve bahçelerdeki, kaldırımlardaki ağaçlarda budama çalışması yapıyor. Aşağı doğru sarkarak araçların ve yayaların geçişini engelleyen ya da tellere değen kısımlarında ağaçların derlenip toparlanması işlemini yapıyor. Ağaçlarımızın düzenli ve planlı şekilde budanması çalışmaları için başta Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’ye ve emeği geçen tüm çalışanlara şahsım ve mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

40 MAHALLEDE BUDAMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Ağaç budama çalışmaları kapsamında 40 mahallede kış dönemi budama işlemlerinin tamamlandığını belirten Örki, çalışmaların Mart ayını sonuna kadar devam ettiğini ifade etti. Örki, konuşmasında şunları söyledi:

“Budama çalışmaları yalnızca şehre görsel bir form ve güzellik kazandırmak için değil; ağaçların ömrünü uzatıp sağlıklı olmasını sağlamak, yol kenarlarındaki ağaçların yaya ve araç geçişlerine engel olan dallarına düzen vermek, hastalıklı ağaçlardan hastalığın yayılmasını engellemek, çiçekli ağaçların daha çok ve gürbüz çiçek açmasını sağlamak, polen üreten ağaçların alerjik hastalıklara sebebiyet vermesini engellemek gibi sebeplerle de yapılmaktadır. Bu kapsamda, yol kenarlarında park ve bahçelerde kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılıyor. Pamukkale Belediyemizin sorumluluğunda bulunan tüm parklar, yeşil alanlar ve yol kenarlarındaki ağaçlarda budama işlemlerini kontrollü şekilde gerçekleştiriyoruz. Doğanın tüm güzelliğini sergilediği bahar ayları geldiğinde ilçemizin güzelliğine bir kez daha şahitlik etmiş olacağız.”