Pamukkale’den Çin’e dostluk köprüsü – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’den Çin’e dostluk köprüsü

Pamukkale’den Çin’e dostluk köprüsü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2017 Çarşamba - 10:52Güncelleme: 27 Eylül 2017 Çarşamba - 10:52
Pamukkale’den Çin’e dostluk köprüsü

Çin’in Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı MaZhongying başkanlığındaki heyet, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i ziyaret etti. Başkan Gürlesin, ticari ilişkileri güçlendirmek ve dostluk köprüsü kurmak isteyen Çin Heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

MaZhongying başkanlığındaki heyet, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Hüseyin Gürlesin’i ziyaret ederek, bir süre görüştü. MaZhongying, Xining bölgesi, belediye olarak çalışmaları ve projeleriyle ilgili hakkında bilgi aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürlesin, “Ticari, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği kurmak, iki şehir arasında dostça ilişkileri geliştirmek üzerine konuştuk. Özellikle Pamukkale-Karahayıt bölgemiz hakkında detaylı bilgiler vererek, termalin başkenti olma yolundaki çalışmalarımızı aktardık. Ayrıca, heyetimizi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi hakkında da bilgilendirdik” dedi.

Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı MaZhongying, Türkiye'deki belediyelerin iş ve işleyişiyle ilgili bilgi edinmek üzere Türkiye’de önemli şehirleri ziyaret ettiklerini, ayrıca Çin ve Türkiye arasında ticaret, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği kurma çabasında olduklarını belirtti. “Böyle güzel bir şehirle ortak bir paydada buluşuyor olmak bizleri çok mutlu etmiştir” diyen MaZhongying, Pamukkale’ye hayran kaldıklarını söyledi.

Heyet üyeleri, Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin turizm açısından çok değerli olduğunu gözlemlediklerini, bu değerin farkında olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in bölge için çok önemli projeler gerçekleştirdiğini gördüklerini ifade etti.

Bu arada, Gürlesin ve MaZhongying, ziyaretin anısına birbirlerine kendi bölgelerine ait simgesel hediyeler verdi.

Pamukkale’den Çin’e dostluk köprüsü