Pamukkale’deki hayvanlar hastalıklara karşı aşılanacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’deki hayvanlar hastalıklara karşı aşılanacak

Pamukkale’deki hayvanlar hastalıklara karşı aşılanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Kasım 2022 Pazartesi - 17:10Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi - 17:11
Pamukkale’deki hayvanlar hastalıklara karşı aşılanacak

Pamukkale Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında, ilçe genelindeki küçük ve büyükbaş hayvanların hastalıklara karşı aşılanmasına dair protokol imzalandı.

Pamukkale Belediyesinde gerçekleşen protokol imza törenine Başkan Avni Örki, Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alpay Arabacı katıldı. Protokole göre, ilçe genelinde sayıları yaklaşık 60 bin olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yıl içinde şap, sığır ve koyun-keçi brucellozu, çiçek, veba, lsd ve tüberkülin gibi hastalıklara karşı aşılanması hedefleniyor.

“HAYVAN VARLIĞI SAĞLIKLI ARTACAK”

Konuyla ilgili konuşan Örki, “Aşılama hem hayvanların sağlığı için zorunlu hem de ülke genelinde bu sektörde yaşanacak olan sıkıntıların önüne geçmek için çok önemli. Aşılama ile hayvan varlığı sağlıklı bir şekilde artacak. Bu da gerek et fiyatları gerekse süt fiyatlarının dengede kalmasını sağlayacak” dedi.

ÇALIŞMA 2023 YILINI KAPSIYOR

Çalışmanın 1 Ocak - 31 Aralık 2023 tarihlerini kapsayacağını dile getiren Örki, “Bu tarihler arasındaki yapılacak olan tüm aşılama işlemlerini hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunacağız. Böylece onların bir anlamda yüklerini almış olacağız. Çalışmamızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“AŞILAR ÜCRETSİZ UYGULANACAK”

Arabacı ise protokolle ilçe genelinde bulunan hayvanların salgın hastalıklara karşı korumaya alınacağını söyledi. Arabacı, “Bazı vatandaşlarımız aşıları yaptırmakta zorluk çekiyordu. Pamukkale Belediyesinin bu desteği ile ilçemizde aşılanmayan küçükbaş ve büyükbaş hayvan kalmayacak. Bu da ilçemizdeki hayvanların salgın hastalıklara karşı korunaklı olmasını sağlayacak. Pamukkale Belediyesi tarafından sağlanan aşılar, müdürlüğümüzün personelleri tarafından ücretsiz olarak uygulanacak. Destekleri nedeniyle Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.