Pamukkale’de yeni bir kurs merkezi hizmete sunuldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de yeni bir kurs merkezi hizmete...

Pamukkale’de yeni bir kurs merkezi hizmete sunuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2022 Çarşamba - 11:48Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba - 11:48
Pamukkale’de yeni bir kurs merkezi hizmete sunuldu

Pamukkale Belediyesi, Yunus Emre Mahallesindeki bir yapıyı kurs merkezine dönüştürerek, kadınların hizmetine sundu.

Pamukkale Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin talebini değerlendirerek, burada bulunan binayı kurs merkezi haline dönüştürdü. Ardından da el nakışları, makrome, takı ve tel kırma kursları açıldı.

Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Selda Karan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’den mahallelerinde bir kurs merkezi talep ettiklerini, bunun yerine getirilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Karan, “Burayı hanımlarımıza kazandırdık. Yunus Emre Mahalle Konağı adı altında kurs yerimizi açtık. Makrome, takı, nakış üzerine kadınlarımıza kurslar düzenliyor ve bu konuda kadınlarımız gerçekten çok mutlu. Belediyemize böyle güzel imkanları sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Ezgi Çeliker ise, “Kurslarımızın gerçekleşmesini sağlayan Pamukkale Belediyemize ve sayın başkanımız Avni Örki’ye ve mahalle muhtarlığımıza teşekkür ediyoruz. Böyle imkanlara gerçekten çok ihtiyacımız varmış. Yunus Emre Mahalle Konağı’ndaki kurslarımızda el sanatları ile ilgili çok güzel şeyler öğrendik” değerlendirmesini yaptı.

Emekli tarih öğretmeni Zeynep Yakakaya da “Burası atıl duran bir yerdi, kadınlar için kazandırılması gerçekten güzel oldu. Bu alanın kadınlar için kurs merkezine dönüştürülmesini sağlayan muhtarlığımıza ve Pamukkale Belediyemize teşekkür ediyorum. Belediye ve muhtarlık işbirliğini görmek gerçekten çok güzel” ifadelerini kullandı.

Melahat Damgacıoğlu da boş zamanlarında buraya gelerek bir şeyler üretmenin güzelliğini yaşadıklarını söyledi.

“KADINLARIMIZ İSTEDİ, BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de Yunus Emre mahallesinde yaşayan kadınların mahallelerinde atıl vaziyette duran bir binayı kurs merkezine dönüştürülmesini talep ettiğini ve bu konuda gereken çalışmayı yaptıklarını belirtti. Örki, şunları kaydetti:

“Yunus Emre Mahalle Konağı adı altında binamızı kadınlarımıza tahsis ettik. İlçemizde yaşayan her kesime hitap eden projeleri bir bir hayata geçirirken, vatandaşlarımızın taleplerini de dinliyoruz. Tüm gayretimizle her bir vatandaşımızın sesine kulak vererek taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Son olarak da, Yunus Emreli kadınlarımızın taleplerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir mahallemize daha mahalle konağı kazandırmış olduk. Burada kadınlarımıza özel kurslar, seminerler, kermesler düzenleyeceğiz. Yunus Emre Mahalle Konağı adı altındaki kurs merkezimiz hayırlı olsun.”