Pamukkale’de yaz spor kurslarına ilgi yoğun – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de yaz spor kurslarına ilgi yoğun

Pamukkale’de yaz spor kurslarına ilgi yoğun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:37Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:37
Pamukkale’de yaz spor kurslarına ilgi yoğun

Pamukkale Belediyesinin gençlerin tatil dönemini daha verimli geçirmesi amacıyla başlattığı yaz spor kursları yoğun ilgi görüyor.

Pamukkale Belediyesi, her kesime hitap edecek çeşitli branşlarda ücretsiz kurslar açıyor. “Pamukkale’de Kurs Zamanı” sloganıyla açılan kursların yanı sıra, Pamukkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla 5-18 yaş arası gruplar için 16 branşta “Pamukkale Belediyesi Yaz Spor Okulları” açıldı.

YÜZLERCE GENÇ SPOR YAPMA İMKÂNI BULUYOR

Pamukkale Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, tenis, boks, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, taekwondo, güreş, karate, atletizm, judo ve halter branşlarında kurslar tüm hızıyla devam ediyor. Hafta içi farklı saatlerde antrenörler eşliğinde,Hasan Güngör Spor Salonu, Kınıklı Spor Kompleksi, Atatürk Stadı Antrenman Salonu, Sporcu Eğitim Merkezi, Karşıyaka Saraçoğlu Stadı, Selma Yağcı Boks Salonu ve Mavi Tenis Kulübü’nde gerçekleşen kurslarda yaklaşık bin sporcu katılıyor.

“BOŞ VAKTİMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Kursa katılan 15 yaşındaki Mert Kurul, basketbol izlemeyi de oynamayı çok sevdiğini belirterek, “Basketbol alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Pamukkale Belediyesinin ücretsiz kurs açtığını duyunca hemen başvurdum. Okullar açılıncaya boş vaktimi bu kursla değerlendiriyorum. Ailemde ben de çok memnunuz” dedi.

12 yaşındaki Meryem İlayda Dursun da, sporla ilgilenmeyi sevdiğini ifade ederek, “Ailem sporla ilgilenmemi destekliyor. Bende spor alanında kendimi geliştirmek istiyorum.Pamukkale Belediyesinin farklı alanlarda açtığı kursları duyunca mutlu oldum. Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GENÇLER SPORLA GELİŞİYOR”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sporun çok önem verdikleri bir konu olduğunu ifade ederek, “Pamukkale Belediyesi olarak, sporu eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. Eğitimin sporla desteklenmesiyle birlikte gençlerimize çok daha faydalı olabileceğimize inanıyoruz. Bizlerdaha fazla gence spor yapma imkânı sağlamak amacıyla gereken ne varsa yapıyoruz. Belediyemiz bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Kulübümüz aracılığıyla da gençlerimizin spor yapmasına imkân sağlayarak milli takımlarda yer alan sporcular yetiştirmek istiyoruz. O sporcularımız uluslararası arenada Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırsın istiyoruz. Vatandaşlarımıza yönelik, yaz ve kış aylarında çeşitli alanlarda birçok alanda her yaşa hitap edebilen ücretsiz kurslar açıyoruz. Bu yaz da ‘Yaz Spor Kursları’ açtık. 5-18 yaş arasındaki gençlerimize yönelik 16 farklı branşta spor kursları düzenledik. Bu kurslara 700’den fazla sporcumuz katıldı. Gençlerimizin, evlerinde oturmak spor kurslarımıza geldikleri için bizler de onlara teşekkür ediyoruz. Spor kurslarımıza katılan tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.