Pamukkale’de Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi

Pamukkale’de Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Eylül 2017 Pazartesi - 13:55Güncelleme: 18 Eylül 2017 Pazartesi - 13:55
Pamukkale’de Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi

Denizli’nin Pamukkale İlçesi, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi, 20-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sağlık turizmi zirvesi için 52 ülkeden 256 yabancı ve yurt içinden de konunun uzmanı 100 kişi Pamukkale’ye gelecek.

Denizli, uluslararası düzeyde önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne 52 ülkeden sağlık bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik rehabilitasyon uzmanları ve seyahat ile sigorta acentesi temsilcisinin katılacak.

Sadece Denizli açısından değil, ülkemiz ve hatta tüm dünya ülkeleri açısında büyük önem arz eden bir zirveye ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale, Karahayıt ve Akköy üçgeninin termal sağlık turizmin merkezlerinden birisi olduğunu, düzenlenecek termal sağlık turizmi zirvesinin bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Uluslararası düzeydeki organizasyonun Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağını bildiren Gürlesin, “2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi Sayın Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin ve Denizli Valiliğimizin himayesinde düzenlenecek. Ekonomi Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve THTC’nin destek verdiği 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’nin Onursal Başkanı Sayın Valimiz Hasan Karahan olacak. Kongre başkanlığını da Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ üstlenecek. Pamukkale Belediyesi olarak bizlerin de destekleriyle Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği’nin organizasyonunda gerçekleşecek olan zirveye, 52 ülkeden sağlık bakanlığı temsilcileri, termal sağlık alanında uzman doktorlar, seyahat ve sigorta acente temsilcilerinin bulunduğu 500 kişilik bir kafile katılım sağlayacak” dedi.

Pamukkale’de Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi

ZİRVE DENİZLİ’Yİ DÜNYAYA TANITACAK

Denizli’nin tanıtımına çok büyük bir katkı sağlayarak, Pamukkale ve Karahayıt’ın Denizli termal turizm destinasyonu haline getirecek olan zirve 4 gün sürecek. Dört günlük program dahilinde, zirveye katılacak yerli yabancı 500 kişilik kafile için farklı organizasyonlar da düzendi. Tamamen kentin tanıtımına yönelik düzenlenen program, 21 Eylül 2017 tarihinde 09.30’da bisiklet turuyla başlayacak. Karahayıt Meydanı’ndan başlayacak bisiklet turu, Antik Roma Hamamı, Doğa Termal, Kırmızı Su Parkı, Kent Ormanı, Nobel Tıp Merkezi, Pam Termal Otel, Polat Termal Otel, Colossae Termal Otel, Kuzey Kapı güzergahından ilerleyecek, katılımcılara Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin tarihi ve doğa güzellikleri tanıtılacak.