Pamukkale’de namaz kılınacak yerler hazırlandı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de namaz kılınacak yerler hazırlandı

Pamukkale’de namaz kılınacak yerler hazırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2020 Perşembe - 21:31Güncelleme: 28 Mayıs 2020 Perşembe - 21:31
Pamukkale’de namaz kılınacak yerler hazırlandı

Coronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan camilerde 2,5 aylık aranın ardından ilk cuma namazı kılınacak. Pamukkale Belediyesi ekipleri, Cuma namazının kılınacağı camiler ile okul bahçeleri ve pazaryerlerini ibadete hazır hale getirmek için yoğun tempoda çalıştı.

Coronavirüsle mücadelede normalleşme sürecine geçilirken, camiler de kademeli olarak ibadete açılıyor. Yarından itibaren camilerin bahçelerinde cuma namazı ile öğle ve ikindi namazlarının kılınmasına başlanacak. Cami bahçesi yetersiz olan yerlerde ise okul bahçeleri ve pazaryerleri de ibadet için kullanılacak.

Pamukkale Belediyesi, belirlenen yerlerin namaz kılınabilir hale getirilmesi için yoğun bir çalışma başlattı. İlçede belirlenen 56 noktada kılınacak namazlar için mihraplar ve minberler hazırlanırken, sosyal mesafe kurallarına göre safların belirlenmesi için çizgi çalışmasının yanı sıra çevre temizliği ve dezenfekte işlemleri yapıldı.

56 NOKTADA NAMAZ KILINABİLECEK

Pamukkale ilçe sınırları içinde namaz kılınacak noktalar İl Müftülüğü tarafından açıklandı. İlçede, ibadet için belirlenen yerler şöyle:

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi, Delikliçınar Yeni Cami, Asri Mezarlık Cami, Yeniköy, Cankurtaran Mehmet Aslan, Eldenizli Aşağı, Kocadere, Karakurt Gölbaşı, Pınarkent, Karataş, Belenardıç, Akkele veGölemezliCamiilerinin bahçelerinde Cuma namazı kılınabilecek. Ayrıca ilçedeki Kuruçay, Gökpınar-Tekke, Kayhan, Fatih, Anafartalar, Karşıyaka, Akhan, Pelitlibağ, İncilipınar, Kınıklı, Güzelpınar, Akköy, Küçükdere, Güzelköy, Cankurtaran, Akçapınar, Uzunpınar, Korucuk, Pınarkent ve Kurtluca kapalı ve açık pazar yerlerinde vatandaşlar Cuma namazında bir araya gelebilecek. Bu uygulamada bazı okul bahçeleri de Cuma namazına ev sahipliği yapacak. Bu okullar, Dokuzkavaklar’daki Merkezefendi yatılı Kuran Kursu, Kervansaray Bağbaşı İmam Hatip Lisesi, Bağbaşı Hüsamettin Kulaklı İlkokulu, Yunus Emre Kezban Çınar İmam Hatip Ortaokulu, 15 Mayıs Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu, Zeytinköy Ticaret Borsası İlkokulu, Kervansaray Ahi Sinan İlkokulu, Aktepe TOKİ ilkokulu, Anafartalar Nafiz Dirlik Ortaokulu, Topraklık Anafartalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Hacıkaplanlar Hürriyet Ortaokulu, Mehmetçik Lütfi Ege Ortaokulu,Kuşpınar Saadet Erikoğlu İlkokulu,Karakova İlköğretim okulu, Gözler İlköğretim Okulu, Develi İlköğretim Okulu, Irlıganlı TOKİ Ortaokulu, Goncalı İlköğretim Okulu ve Akdere İlköğretim Okulu. Ayrıca Karşıyaka Saraçoğlu Stadı, Karahayıt eski belediye binası önü, Eymir köy meydanı ve Pamukkale Mahallesi belediye açık otoparkı.