Pamukkale’de mahalleler geri dönüşüm için yarışacak – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de mahalleler geri dönüşüm için yarışacak

Pamukkale’de mahalleler geri dönüşüm için yarışacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2022 Salı - 15:30Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı - 15:30
Pamukkale’de mahalleler geri dönüşüm için yarışacak

Pamukkale Belediyesince, elektronik eşyaların topalanarak geri dönüşüme kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla yarışma düzenleniyor. 1 Aralık’ta sona erecek yarışmayla ilçenin en çevreci mahallesi belirlenerek ödüllendirileceği kaydedildi.

Geri dönüşüm konusunda çalışmalarını sürdüren Pamukkale Belediyesi, ilçeye bağlı 61 mahalleyi kapsayan bir yarışma başlatıyor. Bu kapsamda, küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncaklar, spor ve eğlence ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atıkları muhtarlıklarda toplanacak. 1 Mayıs’ta başlayıp 1 Aralık’ta sona erecek yarışmada, 150 kilogram ve üstü e-atık toplayan muhtarlıkların değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

“YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKABİLMEK İÇİN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışması ile hem ilçe halkının hem de tüm muhtarlıkların geri dönüşüm konusunda daha duyarlı olmalarını hedeflediklerini söyleyen Başkan Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak, bizlere emanet olan çevremizi geleceğe tertemiz ve daha da yaşanabilir bırakabilmek adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

“DOĞAMIZI GELECEĞE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ”

İlçe genelinde geri dönüşebilen atıklar başta olmak üzere tekstil, ilaç, elektronik ve atık pil gibi atıkların ayrı toplanması için sistem kurdularını dile getiren Örki, Mobil Atık Getirme Merkezi, mavi ambalaj atığı konteyneri, 6’lı geri dönüşüm kutularının yanı sıra çeşitli mahallelerde kullanılmak üzere Sıfır Atık İkili Toplama Sistemi için özel konteynerler bulunduğunu söyledi. Örki, “Çevreye hep birlikte değer vermek zorundayız. Doğamızı el ele vererek geleceğe taşımak zorundayız. Bu bilinçle hazırladığımız yarışmamızın da önemli olduğunu düşünüyoruz. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte tüm vatandaşlarımızın çevre konusunda duyarlı bireyler haline gelmesi” dedi.

Yarışma sonunda,atık kategorisine göre en çok atık toplayan muhtarlıklar ödüllendirileceği kaydedildi.