Pamukkale’de kurban kesim yerleri belirlendi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de kurban kesim yerleri belirlendi

Pamukkale’de kurban kesim yerleri belirlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2022 Salı - 16:32Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı - 16:32
Pamukkale’de kurban kesim yerleri belirlendi

Pamukkale Belediyesi, ilçede kurban kesimi yapılacak yerleri belirledi. Belediye, kesim sırasında ihtiyaç duyulan malzemeleri de hazır bulunduracak.

Pamukkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe halkının rahat ve huzur içinde bir bayram geçirebilmesi için gerekli önlemlerin alındığı, küçükbaş ve büyükbaş kurban kesim yerlerinin de belirlendiği kaydedildi.

Buna göre, küçükbaş hayvanların kesimi Ulu Cami yanındaki eski halin olduğu alan,Kuşpınar Mahallesi Pazar Yeri, İncilipınar Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Kınıklı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu Bahçesi, Anafartalar Kapalı Pazar Yeri’nde yapılacak.

Büyükbaş hayvanların kesimi de Akhan Mahallesi Çayır Mevkisinde faaliyet gösteren Duranlar Mezbahanesi olacak.

Kurban kesimi sırasında vatandaşların etleri ve atıkları koyabileceği poşetler, çengel, kompresör, ip, hortum, elektrik, çadır, masa, sandalye ve benzeri ihtiyaç malzemeleri de hazır bulunduracak.

Pamukkale Belediyesi, ayrıca kurban kesim yerlerinde çay ikramında bulunarak, ihtiyacı olanlar için bir araç vatandaşlara eve hizmet konusunda yardımcı olacak. 14 mahallede 30 kuyu açan Pamukkale Belediyesi, kurban kesimi sonrasında kurban atıklarının bu kuyularda bertaraf edilmesini sağlayacak. Temizlik için, her kesim noktasında ikişer ekip halinde hazır bulunarak, vatandaşların hijyenik bir ortamda kesim yapmalarını sağlayacak. Belediyenin veteriner hekimi kesim yerlerini dolaşarak hayvan kontrolü yapacak. Bayram öncesi başlayan dezenfekte işlemleri bayram süresince de sürdürülecek.

Bayram boyunca, ilçe halkı tüm şikâyet ve müracaatlarında belediyenin 444 9 220 numaralı hattını arayabilecek. Kurban Bayramı’nda vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan kurbanlık hayvanların kaçması halinde oluşturulan ekip vatandaşlara yardımcı olacak.