Pamukkale’de iki beyazın buluşması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de iki beyazın buluşması

Pamukkale’de iki beyazın buluşması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ocak 2022 Çarşamba - 16:23Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba - 17:10
Pamukkale’de iki beyazın buluşması

Denizli’nin turizm merkezi Pamukkale’de, beyaz travertenler ile yağan kar bütünleşti. Antik kent Hierapolis ile birlikte ortaya çıkan görüntüleri ziyaretçiler keyifle izledi.

Blog yazarları, sosyal medya paylaşımları ve seyahat acentaları tarafından Türkiye’de görülmesi gereken yerler listsinde ilk sıralara yerleştirilen Pamukkale, kış mevsiminde doğanın sanatçı rolünü üstlenmesiyle ayrı bir güzelliğe kavuştu. Yağan karla, travertenlerden sonra Antik Havuzun çevresi, Antik Tiyatro ve Hierapolis Antik Kenti de beyaza büründü.

“KAR GÖRSEL ŞÖLEN SUNDU”

Pamukkale’nin kar yağışıyla doyumsuz bir güzelliğe kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale ilçemizde halkımızın kar yağışının olumsuzluklarından en az şekilde etkilenmesi adına 50’den fazla aracımız ve 300’ü aşkın personelimizle sürekli sahadayız. Ekip arkadaşlarımızla, halkımızın kışın güzelliğini sorunsuz bir şekilde yaşaması için tüm gayretimizi gösterdik. Göstermeye de devam ediyoruz. Bunun yanı sıra turizm ilçesi olan Pamukkalemiz kar yağışıyla birlikte doğa harikası bir manzaraya büründü. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı, Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri, Pamukkale Travertenleri, Karahayıt Kırmızı Su gibi ilçemizin güzelliğine güzellik katan noktalarında doğa bize kar manzarasıyla birlikte tüm vatandaşlarımıza adeta görsel şölen sundu. Karın her yüzü güzel. Karın yağmasıyla birlikte, şehrimizin güzelliğini en güzel noktalardan izleme fırsatı oluştu. Karla mücadele bizden, kar da eğlenmek sizden” dedi.

TURİSTLER BEĞENDİ

Pamukkale’ye Hollanda, Moritanya ve Japonya’dan gelen yabancı turistler, Pamukkale’nin görülmeye değer, eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, “Pamukkale’ye gelmeden önce çok inceledik. Fotoğraflarına baktık. Türkiye zaten çok güzel bir ülke. Ülkenizdeki en güzel yerlerden birisi de Pamukkale. Heyecanla geldik. Soğuk günlere denk geldik ama bu soğuk havada görülmeye değerdi. Şanslıyız aynı zamanda çünkü beyaz basamaklarla birlikte çevresindeki her yer bembeyaz. Tiyatro farklı bir güzellikte. Antik Havuz bu soğuk havaya rağmen sıcacık. Hem şifa cenneti hem doğa harikası, büyülendik” değerlendirmesini yaptı.