Pamukkale’de gençler bisikletle ulaşımı sevdi – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de gençler bisikletle ulaşımı sevdi

Pamukkale’de gençler bisikletle ulaşımı sevdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Temmuz 2019 Çarşamba - 16:09Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba - 16:09
Pamukkale’de gençler bisikletle ulaşımı sevdi

Pamukkale Belediyesi’nin hem zamandan tasarruf etmek hem de çevreyi koruma amaçlı başlattığı akıllı bisiklet uygulaması, yaz aylarında gençlerin ulaşımda birinci tercihi oldu. Pamukkale İlçe sınırları içerisinde merkez bölgede 8 noktada bulunan istasyonlarda gençler, bisikletleri saatlik kiralama yaparak rahatlıkla kullanabiliyor.

İlçede hem trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik çabaları desteklemek hem de geleceğe daha temiz bir çevre bırakabilmek adına farkındalık oluşturan Pamukkale Belediyesi, “akıllı bisiklet uygulaması” ile kilit 8 noktada istasyonlar kurdu.

5.200 GENÇ PAKBİS ÜYESİ OLDU

İlçenin 8 noktasında 64 bisiklet ve 96 park yeri ile öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde uygulamaya konulan Pamukkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Uygulaması (PAKBİS), temmuz ayı itibariyle 5 bin 200 üyeye ulaştı. Bağbaşı Cevat Akşit Öğrenci Yurdu yanı, Zeytinköy Şiir Otel arkası, Yunus Emre Caddesi, Asmalıevler Pekdemir AVM altı, Cumhuriyet Mahallesi İnci Otel yanı, Pamukkale Üniversitesi girişi, Kınıklı Mahallesi Anfi Park üstü ve Pamuk Kafe Üniversite önündeki duraklarda yer alan istasyonlardaki bisikletler, PAKBİS üyelik kartıyla kullanılıyor.

Saatlik ücreti 1,5 TL’den kiralanan bisikletler, www.pakbis.com.tr adresi başta olmak üzere KİOKS’ların olduğu noktalardan para yüklemesi yapılabiliyor. PAKBİS Android uygulaması cep telefonlarına yükleyerek, tüm istasyonlara rahatlıkla ulaşılıyor, üyelik yapabiliyor, nasıl çalıştığını ayrıntısıyla öğrenebiliyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, gençlerin rağbet gösterdiği PAKBİS’e üyeliğin çok kolay ve bu uygulamanın Denizli’de de bir ilk olduğunu söyledi. Örki, “Şehir içinde bisiklet kullanımının teşviki noktasında çok önemli bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde kurulan 8 noktadaki istasyonlarımızı ilerleyen süreçlerde daha geniş alana yaymak istiyoruz. Hem zamandan tasarruf hem de daha temiz bir çevre için tüm bisiklet severler için, bisikletlerimiz istasyonlarımızda hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

GENÇLER PAKBİS UYGULAMASINDAN MEMNUN

PAKBİS’den yararlanan gençler de uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi. Hatice Nursima Şanlı, “Hem üniversiteye ulaşım amaçlı hem de gezmek, arkadaşlarımızla vakit geçirmek amaçlı PAKBİS uygulamasından yararlanıyoruz. Ben genellikle ulaşım amaçlı kullanıyorum. Bizim arkadaşlarımızla genelde buluşma noktamız Pamuk Kafe Üniversite. Buradan ders saatimiz geldiğinde üniversiteye geçişimiz bisikletlerle daha kolay oluyor. Hafta sonları da spor amaçlı, gezmek amaçlı kullanıyoruz. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye biz üniversite gençlerine böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Kübra Demir de “Aktivite olarak geziyoruz, eğleniyoruz. Yaşadığım il olan Tekirdağ’da da böyle bir uygulama var ama orada sadece kısıtlı bir bölgede yapabiliyoruz. Ama burada bu uygulamanın alanı oldukça geniş. Üniversite de kampüsü gezebiliyoruz, Çamlık’a gidebiliyoruz. Her yerde istasyon olduğu için bu uygulamayı seviyoruz. Pamukkale Belediyesi’ne bu proje için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Nagihan Uğurlu da uygulamayla ilgili “Pamukkale İlçesi’nde birçok istasyonun olması, özellikle kampüs çevresinde ağırlıklı olarak istasyonun olması üniversite öğrencileri açısından hem eğlence, hem de ulaşım olarak çok güzel oldu. Biz çok memnunuz. Arkadaşlarımızla akşamları gezmeye çıkıyoruz. Güzel bir uygulama oldu bizim içinde” değerlendirmesini yaptı.