Pamukkale’de bilim şenliği – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de bilim şenliği

Pamukkale’de bilim şenliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2022 Çarşamba - 15:29Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba - 15:29
Pamukkale’de bilim şenliği

Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Şenliği Seyr-i Bilim” etkinliği 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Seyir Tepesi’nde yarın başlayıp 1 Ekim’de sona erecek “Bilim Şenliği Seyr-i Bilim” etkinliğinde çeşitli aktivitelere yer verilecek. Program, yarın saat 09.30’da Dr.Öğretim Üyesi Coşkun Daşbacak’ın “Anadolu Arkeolojisi ve Hierapolis Antik Kenti” sunumuyla başlayacak. Etkinlik, atölye çalışmaları ve çalıştaylar ile saat 17.00’ye kadar devam edecek.

İkinci gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında atölye çalışmaları alanında uzman isimlerle sürerken, Yağlı Kağıtlarla Pisagor Teoremine Yeni Bir Bakış Çalıştayı, Beceri Öğretimi Atölyesi Çalıştayı ve seminerler düzenlenecek.

1 Ekim Cumartesi günü Problem Davranışlarla Baş Etme, Bilimde Yetkinlik, Çağımızın Yetkinliği başlıklarındaki seminerler ve Çevre Etiği Üzerine Düşünme Çalıştayı ile Yağlı Kağıtlarla Pisagor Teoremine Yeni Bir Bakış Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, etkinlikle ilgili “Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri, öğretmenler, tüm yaş grupları, yetişkinlere özel atölyelerin olacağı, birbirinden değerli ve alanında uzman isimlerin sunumlarıyla seminerler ile çalıştayların düzenleneceği çok farklı, özel bir bilim şenliği düzenliyoruz. Pamukkale Üniversitemizle iş birliği çerçevesinde Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda hazırlıklarını tamamladığımız bilim şenliği ‘Seyr-i Bilim’e ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Deneysel uygulamalar, sanal gerçeklik, seminer ve söyleşiler, oyunlar ile çalıştayların yer alacağı ve üç gün sürecek Seyr-i Bilim’e bilim meraklılarımızı bekliyoruz” açıklamasını yaptı.