Pamukkale’de 60 bin küçük ve büyükbaş hayvan ücretsiz aşılanacak – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de 60 bin küçük ve büyükbaş...

Pamukkale’de 60 bin küçük ve büyükbaş hayvan ücretsiz aşılanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2024 Pazartesi - 13:33Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi - 13:33
Pamukkale’de 60 bin küçük ve büyükbaş hayvan ücretsiz aşılanacak

Pamukkale Belediyesi ile Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle, ilçede 60 bin küçük ve büyükbaş hayvan ücretsiz aşılanacak.

İlçedeki küçük ve büyükbaş havyanların ücretsiz olarak aşılanması amacıyla Pamukkale Belediyesi ile Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alpay Arabacı imza attı.

İlçedeki hayvan varlığının sağlıklı bir şekilde devamını sağlamak ve yetiştiricilere destek olmak üzere iş birliği protokolü yaptıklarını belirten Örki, geçen yıl başlatılan çalışmanın bu yıl da sürdürüleceğini belirtti. Örki, şunları kaydetti:

“Pamukkale Belediyesi olarak durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle, bakanlığımızın da destekleriyle, bir protokole imza atmıştık. Bu protokolle ilçemizde bulunan hem büyükbaş hem de küçükbaş olmak üzere 60 bin hayvanın çeşitli hastalıklardan korunması adına bir aşılama protokolü gerçekleştirdik ve bu 60 bin hayvanımıza 85 bin dozcivarında aşı uygulaması yaptık. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu desteğimizden çok mutlu olmuştu. Bu mutluluğu görünce bizde bu süreci devam ettirmek istedik. Yine ilçemizdeki hayvan varlığının sağlıklı bir şekilde devamını sağlamış olalım. Hem de hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın maddi olan bir külfeti belediye olarak biz üstlenmiş olalım.

Bu protokolümüzü bu sene yeniliyoruz. Aynı uygulamamızı bu yıl içerisinde de devam ettirmiş olacağız. Yine 60 bin hayvanımıza 85 bin civarında aşı uygulaması gerçekleştireceğiz. Hem hayvanlarımızı hastalıklardan korumuş hem de hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza destek olacağız. Tabi Pamukkale Belediyesi olarak hayvancılık alanında yaptığımız destekler sadece aşılama konusunda değil. Bunun yanında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yem, tohum, saman desteği, arazi yollarının açılması, çeşitli kapalı pazar yerleri, besihanelerimizi ilaçlama, hayvan sahiplerine tıbbi danışmanlık hizmeti gibi birçok önemli konuda desteklerimiz sürdürdük. Ben buradan tarım il ve ilçe müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Hayvancılıkla ve tarımla uğraşan vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alpay Arabacı’da, Pamukkale Belediyesinin hayvancılıkla alanında yaptığı çalışmalardan ve desteklerden dolayı Örki’ye teşekkür etti.