Pamukkale’de 23 Nisan coşkusu – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de 23 Nisan coşkusu

Pamukkale’de 23 Nisan coşkusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2020 Perşembe - 13:07Güncelleme: 23 Nisan 2020 Perşembe - 22:50
Pamukkale’de 23 Nisan coşkusu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, Başkan Avni Örki’nin de katıldığı tören ve etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılı ve 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan sokağa çıkma yasağı kararı nedeniyle evlerde kutlanıyor. Pamukkale Belediyesi, hazırladığı programla evlerinde kutlama yapan ilçe halkının bayram sevincine ortak oldu, çocukların renkli bir gün geçirmelerini sağladı.

Hazırlanan tırlar ve animasyon ekibi ile Pamukkale Belediyesi personeli sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bir araya gelip, İstiklal Marşı’nı söyledi, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve başkan yardımcıları, tırlara binerek ilçenin cadde ve sokaklarına çıktı. Örki,pamukkalelilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Çocuk şarkıları ve marşların çalındığı tırlar, ilçenin 61 mahallesinde gün boyu bayram coşkusunu yaşattı. Sokaklarında tırları gören ve şarkıları duyan çocuklar ve vatandaşlar, pencerelere ve balkonlara çıkarak coşkuya ortak oldu. Tırlarda çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen ekipleri gören çocuklar, büyük coşku yaşadı. Şehir merkezinde olduğu gibi, ilçenin uzak mahallelerinde de tırlar tüm çocuklara bayram sevinci yaşattı.

“23 NİSAN’I FARKLI KUTLUYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, coronavirüs nedeniyle vatandaşların evde olduğunu, ancak onlara hazırladıkları programla farklı bir gün yaşattıklarını söyledi. Örki, “Bu yıl dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle çocuklarımız ve vatandaşlarımız bayramı evlerinde geçirmek zorunda. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu coşkunun evlerde de yoğun bir şekilde yaşanacağını düşündük. Bundan dolayı toplam 8 araçtan oluşan konvoyumuzla çocuklarımıza bayramın coşkusunu doyasıya yaşatmak istedik. Çocuklarımızı mutlu edecek gösteriler ve şarkılar ile onların ve ailelerinin bayramını renklendirdik. Bundan sonraki bayramlarımızı daha sağlıklı ortamlarla hep birlikte kutlamayı umuyoruz. O’nun için koronavirüs önlemlerine sıkı sıkı uymamız gerekiyor. Bir kez daha tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.