Pamukkale’de 19 Mayıs gökyüzünde kutlandı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de 19 Mayıs gökyüzünde kutlandı

Pamukkale’de 19 Mayıs gökyüzünde kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2020 Salı - 15:36Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı - 15:36
Pamukkale’de 19 Mayıs gökyüzünde  kutlandı

Pamukkale Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlediği organizasyonda Kınıklı Stadı’ndan 5 sıcak hava balonu havalanırken, 40 paraşütçü de Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle Bağbaşı Yaylası ve Pamukkale’den atlayışlar gerçekleştirdi.

Pamukkale Belediyesi, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yıl dönümünün kutlandığı 19 Mayıs’a özel bir dizi etkinlik düzenledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı renklendirmeyi amaçlayan Pamukkale Belediyesi, son zamanlarda turizmin revaçta olan unsurlarından sıcak hava balonlarını şehir merkezine taşıdı.  Kınıklı Stadı’nda 5 adet sıcak hava balonu gökyüzüne yükseldi.

PAMUKKALE SEMALARI RENKLENDİ

Etkinliklerin ikinci aşamasında Bağbaşı Yaylası’nda bir araya gelen paraşütçüler, Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri açarak hem Pamukkale ilçesinde hem de beyaz cennette arka arkaya atlayış gerçekleştirdi.

"FARKLI BİR BAYRAM OLSUN İSTEDİK"

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın farklı kılmak için etkinlik düzenlediklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Gençlerimizi gerçekten çok özledik. Sabahın erken saatlerinde gençlerimizin yoğun olarak yaşadığı Pamukkale Üniversitesi bölgesinde Pamukkalemizin ayrılmaz bir parçası olan sıcak hava balonlarını şehir merkezinde kaldırarak bu güzelliği vatandaşlarımızla tanıştırmak istedik. Hem gençlerimize olan özlemimizi hem de geleceğe olan güvenimizi vurgulamak istedik. Etkinliklerimiz bununla da sınırlı kalmadı. Yine ilçemize özgü olan ve büyük ilgi gören yamaç paraşütüyle  ilgilenen gençlerimiz Bağbaşı Yaylası’ndaki teleferik bölgesinden atlayış gerçekleştirerek Seyir Tepesi’nin eteklerine iniş yaptı.  Bu atlayışlarla Pamukkale’nin yamaç paraşütü konusunda da bir merkez olduğunu göstermiş olduk.  Yine aynı paraşütçülerimiz Beyaz Cennet Pamukkale travertenlerinin semalarını renklendirdi.  Bu yıl bir çok özel günü koronavirüs nedeniyle farklı yaşıyoruz.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu şekilde farklı yaşamak istedik. Bu vesile ile tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.