Pamukkale ve Karahayıt’ta tarih tekerrür edecek – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale ve Karahayıt’ta tarih tekerrür edecek

Pamukkale ve Karahayıt’ta tarih tekerrür edecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Eylül 2017 Perşembe - 14:37Güncelleme: 21 Eylül 2017 Perşembe - 14:37
Pamukkale ve Karahayıt’ta tarih tekerrür edecek

Denizli’nin 2000 bin yıl önce de termal tedavi merkezi olan Pamukkale ve Karahayıt’ta tarihi tekerrür ettirmek için başlatılan çalışmalar ivme kazanırken, bunlara bu yıl ikincisi düzenlenen Termal Sağlık Turizmi Zirvesi eklendi. 52 ülkeden termal tedavi ve sağlık turizmi konusunda uzman olan 300’e yakın konuk bu zirvede buluştu.

Beyaz travertenleri ve antik Hierapolis kenti ile UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi, ve hemen yakınındaki Karahayıt’ı yeniden şifalı sularıyla da öne çıkarıp sağlık turizmine ivme kazandırmak için düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Ekonomi Bakanlığı, Denizli Valiliği, denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, DENTUROD, Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği ve THTC’nin destek verdiği 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne 52 ülkeden sağlık bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, seyahat acenteleri ve sigorta firmalarından 300’e yakın katılım gerçekleşti.

Zirvenin ilk etkinliği, kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt’tan beyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale’ye uzanan bisiklet turuyla başladı. Bisiklete binen yerli ve yabancı konuklar, Karahayıt Meydanı’ndan başlayan ve Pamukkale Belediyesi’nce yaptırılan bisiklet yolunda devam eden 5 kilometrelik tur, Pamukkale’de sona erdi. Bisiklet turuna AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire müdürleri ve zirve için gelen konuklar katıldı.

Pamukkale ve Karahayıt’ta tarih tekerrür edecek

ZOLAN: 2000 YIL ÖNCE DE İNSANLAR BURADA ŞİFA BULUYORDU

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, etkinlikle ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “2000 yıl önce de insanlar buraya şifa bulmaya geliyordu. Şimdi tarih tekerrür etsin istiyoruz. 30 dereceden 250 dereceye kadar sıcak sularımız var. Birçok hastalığa iyi gelen mineraller bulunuyor. Fuarlar ve değişik organizasyonlarda Pamukkale’ye, Karahayıt’ı bu özelliğiyle tanıtıyoruz. Şimdi de bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşecek Termal Sağlık Turizmi Zirvesi ile daha geniş kitlelere aktaralım istiyoruz” dedi.

TİN: SAĞLIK TURİZMİ ARTI DEĞER KAZANDIRACAK

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de bölgenin şifalı sularıyla sağlık turizmi için farklı bir yer olduğunu belirterek, sağlık turizminin gelişmesinin Denizli’ye artı değer katacağını, bu alanda hayata geçirilecek projelerin daha fazla turistin Denizli’ye gelmesini sağlayacağını, Pamukkale ve çevresinin travertenleri, tarihi dokusu ve şifalı sularıyla farklı bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

GÜRLESİN: BU BÖLGEYE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, Pamukkale ve Karahayıt’ın tarihten gelen bir sağlık merkezi olduğuna işaret ederek, “Yaşlanan dünya nüfusuna termal sağlık ile şifa kaynağı olmak için çalışıyoruz. Bu bölgeye projelerimizle dikkat çekmek istiyoruz. Bunun ilk atılımlarını yapıyoruz. Uzun vadede bu bölgeyi dünyada tanınan bir termal merkez yapmak çabasındayız. Bunları gerçekleştirdiğimizde günübirlik turizmin yerini uzun süreli konaklamalar alacaktır” diye konuştu.

Pamukkale ve Karahayıt’ta tarih tekerrür edecek