Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenileniyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenileniyor

Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenileniyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 13:45Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 13:45
Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenileniyor

Pamukkale Belediyesi, önemli bir sorunu çözüme getiriyor. Pamukkale’nin Güney Kapısı’na bağlantıyı sağlayan yol yenilenecek.

Pamukkale Belediyesi, turist kafilelerini taşıyan araçların yoğun olarak kullandığı Pamukkale Örenyeri Güney Kapısı Yolu’nda yenileme çalışmasına start verdi. Aynı zamanda Kurtluca, Yeniköy ve Uzunpınar’a da ulaşım sağlayan 2 kilometrelik yolun yenilenmesi için, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alındı. Çalışmalara başlanırken, Pamukkale girişler kuzey kapısından olacak.

“KALICI ÇÖZÜM BULUNDU”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yılda 2,5 milyon turistin Pamukkale Ören Yeri’ne ulaşımını sağlayan bu yolun yıllardır asfalta yamalar yapılarak kullanıldığını belirtti. Örki, “Bu yıl 1992 yılında açılmış. O zamandan bu yana gerekli oldukça yama yapılarak yol adeta yamalı bohça haline gelmiş. Biz Pamukkale Belediyesi olarak konuyla ilgili kalıcı bir çözüm bulmak istedik. Sit alanı olan bu bölge için gerekli izinleri aldık. Hemen çalışmalara başladık. Bir hafta içerisinde bu yolu tamamlamayı ve turizm sezonuna yeni haliyle yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu yolda 3 bin ton asfalt kullanacağız ve kenarındaki kaldırımını, aydınlatma direkleri ile tamamen yenileyeceğiz. Biz ilçemiz için sevgi emek ve güvenle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.