Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenilendi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenilendi

Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenilendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Haziran 2020 Perşembe - 12:45Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe - 12:45
Pamukkale Güney Kapısı Yolu yenilendi

Pamukkale Belediyesi, beyaz cennetin ören yerine ulaşımı sağlayan güney kapısı yolunu yeniledi. Sıcak asfaltla kaplanan yol ulaşıma açıldı.

Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı Pamukkale Ören Yeri Güney Kapısı Yolu’na Pamukkale Belediyesinin eli değdi. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna başvurarak, 1. Derece Arkeolojik Sit ve Doğal Sit Alanı olan bu bölge için izin alan Pamukkale Belediyesi, kumlama ve sıcak asfalt kaplaması yapılarak yol yenilendi. Bir bölümü aynı zamanda Kurtluca, Yeniköy ve Uzunpınar’a da ulaşım sağlayan 2 kilometre uzunluğunda 9 metre genişliğindeki yolda çalışmalar bir haftada tamamlandı.

“PAMUKKALE’YE YAKIŞTI”

Kronik hale gelen bir sorunu daha çözmenin huzurunu yaşadıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yılda 2,5 milyon turistin geçtiği yolun ilçeye yakışır hale getirildiğini belirtti. Örki, “Yıllardan beri burada sorun yaşanıyordu” diyen Başkan Örki, “Bu soruna kalıcı çözüm için kolları sıvadık. Bölge sit alanında olduğundan bir çok yerden izin alınarak çalışma başlatıldı. Bu konuda gerekli izinlerin alınmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz hemen çalışmalara başlayarak kısa sürede yolu yeni haline getirip hizmete sundu. Hedefimiz Pamukkale’ye yakışır hizmetler yapmak. Yenilenen turizm yolumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.