Lig lideri Pamukkale Belediyespor’un Play-off’daki rakibi Amedspor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Lig lideri Pamukkale Belediyespor’un Play-off’daki rakibi...

Lig lideri Pamukkale Belediyespor’un Play-off’daki rakibi Amedspor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2024 Salı - 13:48Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı - 13:49
Lig lideri Pamukkale Belediyespor’un Play-off’daki rakibi Amedspor

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi A Grubu’nda mücadele eden ve liderlik koltuğunda oturan Pamukkale Belediyespor, Play-off’da Amedspor ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde ilk kez mücadele eden Pamukkale Belediyespor, 8 takımlı A Grubu’nda başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.

İLK YARIYI 2. BİTİRDİ

Ligin ilk maçında İzmir RSK’ya yenilen mavi-beyazlı ekip, sonrasında oynadığı tüm maçları kazanmayı başardı. Ligin ilk yarısını 13 puanla 2. sırada tamamlayan mavi-beyazlılar, ikinci yarının ilk maçında İzmir RSK’yi 64-50 ile geçti.

SON MAÇ TUZLA BELEDİYESİ ENGELLİLER TAKIMI İLE

Denizli temsilcisi sırasıyla Antalya Büyükşehir Belediyespor’u 80-40, 1453 İstanbul Engelliler’i 63-52, Konya Engelliler’i 76-43, Kocaeli Engelliler’i 94-40 yenen mavi-beyazlı takım sezonun son deplasman maçında da Amasya temsilcisi Gümüşhacıköy’ü 65-29 mağlup etti. Sezonun son maçında sahasında Tuzla Belediyesi Engeliler takımını konuk edecek olan Pamukkale Belediyespor, bu maça Play-off’a lider yükselmeyi garantilemiş olarak çıkacak.

AMEDSPOR İLE PLAY-OFF MÜCADELESİ

Öte yandan, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi A ve B gruplarında ilk 4 sırayı alan 8 takım arasında oynanacak olan Play-off’larda Pamukkale Belediyespor’un rakibi belli oldu. B Grubu’nu 4. sırada tamamlayan Diyarbakır temsilcisi Amedspor ile 9 Mart’ta deplasmanda ve 16 Mart’ta Denizli’de karşılaşacak olan mavi-beyazlılar turu geçmesi halinde yarı finale yükselecek.

“GURURLANIYORUZ”

Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, tekerlekli sandalye basketbol takımının ilk kez mücadele ettiği 1. Lig’de aldığı başarılı sonuçların mutluluk verici olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Takımımız bu sezon çok başarılı sonuçlara imza attı. Sezonun ilk maçını kaybettikten sonra oynadığı 12 maçı da kazanan sporcularımız hem Pamukkale’mizi hem de Denizli’mizi gururlandırdı. Ligin bitimine 1 hafta kala Play-off’a adını yazdıran takımımızın sporcu, antrenör ve yöneticilerini kutluyorum. Sezon başında belirlenen Süper Lig hedefine bir adım daha yaklaşıldı. Yapılacak Play-off maçları sonunda Süper Lig’e çıkacak olan 2 takımdan birinin Pamukkale Belediyespor olacağına inancım tam. Sporcularımızın bu büyük mücadelesi ve elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor. Bu başarının şampiyonlukla taçlanmasını diliyorum.”