Pamukkale Belediyesporlu karateci ve güreşçilerden 16 madalya – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesporlu karateci ve güreşçilerden 16...

Pamukkale Belediyesporlu karateci ve güreşçilerden 16 madalya

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2022 Pazartesi - 13:29Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı - 13:47
Pamukkale Belediyesporlu karateci ve güreşçilerden 16 madalya

Pamukkale Belediyespor bünyesinde spor yapar güreşçi ve karateciler, hafta sonundaki organizasyonlarda 16 madalya kazandı.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Güreş Turnuvası’na, Pamukkale Belediyespor’dan 23 sporcu katıldı.

Bu sporculardan 75 kiloda Beytullah Sarı, 30 kiloda Hüseyin Umut Alver, 44 kiloda Ali Bakan ve 92 kiloda Samet Özbay altın madalya kazandı.

Turnuvayı 30 kiloda Hakan Yiğit Bulut ve Göktuğ Aziz, 34 kiloda Cumhur Abay, 41 kiloda Barekzay ve 68 kiloda Hüseyin Tujyan gümüş madalyayla kapattı.

Enes Kepenek, Burak Öktün, Mustafa Kemal Şahin, Ali Rıza Akremi, Ömer Yiğit Erçetin ve Ercan Bakan da kilolarında üçüncülüğü elde etti.

Kınıklı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın ödül töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un anısına düzenlenen turnuvaya katılan tüm sporcuları kutluyorum. Biz idareciler ve anne babaların vazifeleri arasında sporla uğraşan gençlerimize destek olmak. Bizler spor için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu özel günde düzenlenen güreş müsabakalarında ter döken tüm sporculara teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcuları da kutluyorum. Sizler buradan başlayarak kendinizi geliştirip dünyanın dört bir yanında güreş sayesinde büyük başarılara imza atarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı coşkuyla haykıracaksınız. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz silah arkadaşları, bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

KARATEDE BRONZ MADALYA GELDİ

Öte yandan Pamukkale Belediyespor’un karate branşında yer alan sporcuları Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etti. 10-13 Mart tarihleri arasında Bartın’da gerçekleşen Okullararası Türkiye Karate Şampiyonası’nda Pamukkale Belediyespor’dan A gençlerde Aleyna Doruk, 52 kiloda grup finalinde elenerek Türkiye beşincisi oldu.

B Genç 74 kiloda mücadele eden Batuhan Doruk ise, güçlü rakiplerini geride bırakarak Türkiye üçüncülüğünü elde etti.