Pamukkale Belediyespor, branş sayısını 9’a çıkardı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyespor, branş sayısını 9’a çıkardı

Pamukkale Belediyespor, branş sayısını 9’a çıkardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mart 2021 Salı - 13:39Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı - 13:39
Pamukkale Belediyespor, branş sayısını 9’a çıkardı

Pamukkale Belediyespor, aktif olduğu branşların sayısını artırmaya devam ediyor. Daha önce 8 farklı branşta yer alan mavi-beyazlı kulüpte, 9. branş taekwondo oldu.

Pamukkale Belediye Spor Kulübü, aktif olduğu branşlara bir yenisini daha ekledi. 2015 yılında kurulan mavi-beyazlı kulüpte, ilk aktif branş tekerlekli sandalye basketbol oldu. Daha sonra masa tenisi ve okçuluk branşları ilave edildi. 2019 yılında da voleybol, güreş, okçuluk, basketbol, kick boks ve karate eklendi. Bu yıl ise taekwondo branşı faaliyete geçirildi.

Kurulan Pamukkale Belediyespor Taekwondo Takımı, antrenör Abdullah Çırak gözetiminde çalışmalara başladı. Taekwondocular 10-16 Mart 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda mücadele edecek. Milli sporcular Şahin Çelebi ve Ceyda Gencer ile birlikte Erkan Evran ve Ali Fuat Kumral, turnuvada Pamukkale Belediyespor’u temsil edecek. Abdurrahman Karabel sakatlığı nedeniyle bu turnuvada yer alamayacak.

ŞAMPİYONAYA HAZIRLANDILAR

Pamukkale Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı antrenörü Abdullah Çırak, “Takımımızın başarılar elde edebilmesi için çok sıkı hazırlanıyoruz. Milli sporcumuzla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. 8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda kulübümüzü en iyi şekilde temsil ederek, sonrasında milli takım seçmelerinde en iyi dereceleri alarak Denizli’mizi, Pamukkale Belediye Spor kulübümüzü en iyi şekilde temsil edip gururlandırmak istiyoruz. Büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde sporcularımız var. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye, başkan yardımcılarıma, kulüp yöneticilerimize bu süreçte bize destek oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sporculardan Ali Fuat Kumral da antrenmanların yoğun geçtiğini belirterek, hedefinin 2024 olimpiyatlarına katılmak olduğunu dile getirdi. Erkan Evren ise “Belediyemizi temsil edeceğim İstanbul’daki 8. Uluslararası Açık Taekwondo Turnuvası’nda birinci olmayı hedefliyorum. Belediyemize, belediye başkanımıza ve antrenörümüze bize bu fırsatları verdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"SİZLERE GÜVENİYORUZ"

Sporun ve sporcunun her zaman yanlarında olmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkan Avni Örki de “Spor bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Daha fazla gence spor yapma imkanı sağlamak amacıyla gereken ne varsa yapıyoruz. Belediyemiz bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kurduk. İnşası devam eden Aktepe Sosyal Tesisleri’nde sporcular için salonlar oluşturacağız. Kulübümüz aracılığıyla da gençlerimizin spor yapmasına imkan sağlayarak milli takımlarda yer alan sporcular yetiştirmek istiyoruz. O sporcularımız uluslararası arenada Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırsın istiyoruz. Biz hem Pamukkale Belediyesi hem de Pamukkale Belediye Spor Kulübü ile ilçemizin gençlerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Taekwondo branşında yer alan sporcularımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.