Pamukkale Belediyesinin ücretsiz kursları devam ediyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinin ücretsiz kursları devam ediyor

Pamukkale Belediyesinin ücretsiz kursları devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Şubat 2021 Salı - 15:52Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı - 15:52
Pamukkale Belediyesinin ücretsiz kursları devam ediyor

Pamukkale Belediyesi’nce ilçe halkına yönelik düzenlenen ücretsiz kurslar, coronavirüs tebirlerine uyularak devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile yaz ve kış dönemi olmak üzere 2 dönem halinde, ilçe halkına yönelik ücretsiz kurs veriliyor. Coronavirüs tedbirlerine uyulan kurslar Pamukkale Belediyesi Atatürk Caddesi Ek Hizmet Binası, Fatih Kapalı Pazar yeri, Dokuzkavaklar Mahallesi Zeybek Cami alt katında düzenlenirken, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamalar nedeniyle katılamıyor. Katılımcılara halk oyunları, ahşap boyama, diksiyon-sunuculuk ve spikerlik, biçki dikiş giyim teknolojileri, kadınlar için el sanatları, ipek böceği kozasından çiçek yapımı, bağlama, işaret dili, iğne oyası dersleri coronavirüs önlemlerinin alındığı sınıflarda veriliyor.

KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR

Diksiyon-sunuculuk ve spikerlik kursiyeri Ecenur Çiftçi ile Kadın El Sanatları kursuba katılan Nevin Sayım, verilen ücretsiz kurslardan dolayı Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür etti.

Biçki dikiş kursiyerlerinden Avukat Merve Kaftan Yılmaz ise kısa bir süre önce İstanbul’dan Denizli’ye taşındığını kaydederek, “Denizli’ye geldiğimde aradığım her şeyi bulabilir miyim acaba diye düşüncelerim vardı. Taşındıktan kısa bir süre sonra Pamukkale Belediyesi’nin açtığı kurslardan haberdar oldum. Belediyemizin her alanda kurs açtığını gördüm. Meslek edindirme anlamında çok güzel işler yapılıyor. Çok da mutlu oldum. Kendim de hobimi geliştirmek adına biçki dikiş giyim teknolojileri kursunu tercih ettim. Pamukkale Belediyesi’nin vatandaşlara bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"KURSLARA YOĞUN İLGİ"

Vatandaşların heyecanla açılmasını bekledikleri ücretsiz kurslarda çalışmaların devam ettiğini aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Ara verdiğimiz kurslarımızı coronavirüs önlemleri alarak devam ediyoruz. Kurslarımız vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyor. Pandemi sürecinde vatandaşlarımız evlerinde kalarak salgınla mücadeleye destek verdiler. Normalleşme sürecine geçmeye çok az kalmışken, bilim kurulunun ön gördüğü, belirttiği tüm kurallara uyarak kurslarımızı kaldığımız yerden devam ettiriyoruz. Kurslarımızda en ince ayrıntısına kadar tedbirlerimizi alıyoruz ki, evimizde kalarak verdiğimiz destek boşa gitmesin. Maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyularak açtığımız Pamukkale Belediyesi Kış Dönemi kurslarımızın hayırlı olmasını dilerim” dedi.