Pamukkale Belediyesinin glutensiz kafe çalışmaları sürüyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinin glutensiz kafe çalışmaları sürüyor

Pamukkale Belediyesinin glutensiz kafe çalışmaları sürüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2021 Çarşamba - 15:55Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe - 23:11
Pamukkale Belediyesinin glutensiz kafe çalışmaları sürüyor

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yapımı devam eden Glutensiz Park Kafe inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin 2019 yerel seçimleri döneminde vaadlerinden olan glütensiz park kafelerin inşaat çalışmaları sürüyor. Kınıklı Mahallesi 6005 Sokak’taki Şehit Munise Özcan Caddesi üzerinde yapımı devam eden Glütensiz Park Kafe, bodrum + zeminden oluşacağı kaydedildi. 140 metrekare kapalı alana sahip olan kafenin 50 metrekarelik de açık oturma alanı bulunacağı belirtildi. Depo, mutfak hazırlık ve pişirme alanı, satış reyonu ve kafeteryadan oluşacak park kafede çalışmaları incleyen Örki, Glutensiz Park Kafe’de, çölyak hastalığı ile mücadele edenlerin ihtiyaç duyduğu ekmek, makarna, bisküvi, kek ve benzeri ürünlerin üretimi yapılarak daha kolay ve ucuz bir şekilde ürünlere ulaşımı sağlanacağını ifade etti. çölyak hastalarının yanı sıra down sendromu, otizm, guatr hastaları ile glütensiz beslenmek isteyenlerde bu kafeden faydalanabileceği bildirildi. Yine aynı yerde glütensiz ürünlerin hazırlanması konusunda çölyak hastalarına destek sağlanacağı aktarıldı.

“SÖZ VERDİK, TUTUYORUZ”

Seçimlerden önce bu konuda projelerini hazırladıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, "Çölyak hastaları maalesef hastalığı gereği her gıdayı tüketemiyor ve bu konuda sıkıntılar yaşıyor. Biz de çölyak hastalarının bu hassasiyetlerine dikkat ederek onların yaşamlarını kolaylaştırmak için Pamukkale Belediyesi olarak ilçemizde Glutensiz Park Kafe'nin projesini hazırladık. Kısa sürede inşaat çalışmalarına başladık. Projede belli bir noktaya gelindi. Önümüzdeki aylarda projemizi hizmete sunmayı amaçlıyoruz. Bu kafemizde glüten içermeyen ve çölyak hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği ürünler yer alacak. Bu kafemiz tüm halkımızın hizmetinde de olacak. Bu proje ile seçimlerden önce yapmayı planladığımız projelerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamış olacağız. Glutensiz Park Kafemiz şimdiden hayırlı olsun" dedi.