Pamukkale Belediyesinin engellilere yönelik projesine ödül – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinin engellilere yönelik projesine ödül

Pamukkale Belediyesinin engellilere yönelik projesine ödül

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2022 Cuma - 17:39Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma - 17:39
Pamukkale Belediyesinin engellilere yönelik projesine ödül

Pamukkale Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda, “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle ödüle layık görüldü.

Pamukkale Belediyesi, 2022 yılının ilk ödülünü Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle kazandı.

Projenin ödül töreni, İstanbul Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katılımıyla yapıldı. Pamukkale Belediyesinin ödülünü Başkan Avni Örki’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan verdi.

“Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması” iki aşama halinde gerçekleştiriliyor. Engelli bireylerin günlük hayatlarında kısıtlama, sıkıntı ve engelle karşılaşmadan, herhangi bir yardıma muhtaç kalmadan, tüm kentsel hizmetlere ve ulaşmalarını sağlayacak girişimlerin geliştirilmesi ve vatandaş düzeyinde farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Projenin birinci bölümü fikir, ikinci aşaması da uygulama şeklinde olacak.

İlk aşama ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle Pamukkale Belediyesi ilk 10’a girdi. Bu proje için Pamukkale Belediyesine 500.000 TL’lik destek sağlanacak. İkinci aşamada yarışma jürisi tarafından uygulaması en başarılı bulunan 3 belediye ayrıca ödüllendirilecek.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, uygulamayla ilçede ikamet eden engellilerin kısa süreli “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi”ne bırakılabileceğini, bu süre içinde yakınlarının da işlerini görebileceğini belirtti. Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin 2. katını engelli bireylerin belirli saatler aralığında vakit geçirebilecekleri bir merkez olarak düzenleneceğini söyleyen Örki, şunları kaydetti:

“Hedefimiz, Pamukkale ilçe sınırlarında yaşayan engelli bireylerin ailelerinin yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal hayata karışması ve bu bağlamda kısa süreli işlerini halledebilmeleri için birkaç saatliğine bakmak zorunda oldukları engelli yakınlarını güvenerek bırakabilecekleri bir alan oluşturmaktır” dedi. Denizli’de böyle bir merkezin olmadığına dikkat çeken Başkan Örki, Pamukkale Belediyesi “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” Projesi’ni en kısa sürede hayata geçireceklerini söyleyerek, “Bu projemizle ilçemizde engelli yakını bulunan vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarına bir nebze de olsa kolaylık sağlamış olmakla birlikte, bu projemiz tüm bölgeye de örnek olacaktır.”

2021’DE KAZANILAN ÖDÜLLER

Pamukkale Belediyesi 2021 yılında, Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri kategorisinde “Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Sokak Sağlıklaştırılması Projesi” ile 6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda birincilik ödülü almıştı.

Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme yarışmasında ise, uygulama projesi kategorisinde “Laodikeia Kuzey (Kutsal) Agora, Batı Portik Restorasyonu” ödülüne layık görülmüştü.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda, Sağlıkçı Çevre kategorisinde “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” adlı projesiyle jüri özel ödülü verilmişti.

Antalya City Expo 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda açılan stant ile üçüncülük ödülünü kazanmıştı.

Ankara’da “Tam Bana Göre Festival” sloganıyla gerçekleşen “Yerel Yönetimler Gençlik Festivali”nde Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda gençlere yönelik hizmetleri kapsayan “Gençlik Vadisi Projesi” ile “Gençlik Hizmetlerine Yönelik Fiziki Belediyecilik Yatırımları” dalı ödülüne layık görülmüştü. Örki’ye bu ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.