Pamukkale Belediyesine Çevreci Yaklaşım Ödülü – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesine Çevreci Yaklaşım Ödülü

Pamukkale Belediyesine Çevreci Yaklaşım Ödülü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2021 Çarşamba - 15:21Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba - 18:03
Pamukkale Belediyesine Çevreci Yaklaşım Ödülü

Pamukkale Belediyesi, uyguladığı “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” projesi dolayısıyla Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi.

Pamukkale Belediyesi, üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”na sağlıkçı çevre kategorisinde “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” projesiyle katıldı. Karasinekle mücadelede kimyasal içermeyen, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen yer altı ve yer üstü kaynaklarının kirliliğinin önüne geçen yapışkan ip kullanılması, Pamukkale Belediyesinin jüri özel ödül almasını sağladı.

ÖDÜLÜ BAŞKAN ÖRKİ ALDI

Bu yıl 12. kez düzenlenen 2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nın ödül töreni ise, Antalya Muratpaşa Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye ödülü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal verdi.

“ÖDÜLLER BİZİ MUTLU EDİYOR”

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin düzenlediği yarışmada ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Ulusal çapta düzenlenen yarışmalar daha çok belediyelerin örnek alması açısından önemli oluyor. Biz de belediye olarak bu yarışmaya katıldık. Çevreci bir yaklaşımla hem insan, hem hayvan hem de çevre sağlığına zarar vermeden uçkunla mücadele yöntemimiz jüri özel ödülüne layık görüldü. Şifa ve sağlıkla anılan bir belediye olarak Türkiye çapında düzenlenen bu yarışmadan da bir ödülle dönüyor olmak açıkçası bizleri mutlu ediyor. Bu vesile ile ödüllerin alınmasında gayretleri ile teşvik edici yönleri ile çalışkanlıklarıyla öne çıkan bütün personelimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah nice nice başarılara kavuşmayı diyorum” dedi.

Öte yandan Pamukkale Belediyesi, geçen hafta CityExpo 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda en güzel stant yarışmasında üçüncülük ödülü kazanmıştı. Ankara’da devam eden “Yerel Yönetimler Gençlik Festivali”nde Seyir Tepesi Gençlik Vadisi projesiyle ödüle layık görülmüştü.