Pamukkale Belediyesine 2 ödül – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesine 2 ödül

Pamukkale Belediyesine 2 ödül

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2021 Pazartesi - 14:00Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi - 17:37
Pamukkale Belediyesine 2 ödül

Pamukkale Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği ile Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmalarda iki ödül kazandı.

Pamukkale Belediyesi, “Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Mahallesi Düzenlemesi Projesi” ile kazandığı ödüle yenilerini ekledi.

Pamukkale Belediyesi, Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması’na, “Laodikeia Kuzey Agora, Batı Portik Restorasyonu” çalışmasıyla “uygulama projesi” kategorisinde katıldı. Antik kentteki iki tiyatro arasında konumlanan Anadolu'nun en büyük yapılarından biri ve duvarının resimlerle boyandığı dünyadaki tek örnek olan Laodikeia Batı Portiğinin restorasyonu ve kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasına verilen katkı nedeniyle Pamukkale Belediyesi uygulama ödülüne layık görüldü.

“2020 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda dereceye giren belediyelere ödülleri, 23 Eylül’de İstanbul Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Pamukkale Belediyesine ödül getiren bir diğer yarışma ise yine Pamukkale Belediyesinin üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’nin “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması” oldu. Çevre Koruma ve Altyapı Çalışmaları Sağlıklı Yaşam kategorisinde “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” başlığıyla yarışmaya katılan Pamukkale Belediyesi, jüri özel ödülüne layık görüldü.

Karasinekle mücadelede kimyasal içermeyen, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen yer altı ve yer üstü kaynaklarının kirliliğinin önüne geçen yapışkan ip kullanılması Pamukkale Belediyesinin ödül almasını sağladı. “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması” ödül töreninin ekim ayında yapılacağı bildirildi.